WTA

Halepová absolvovala nepříjemný let do Cincinnati

- Radek Štohl

Létání je téměř rutinní záležitosti elitních tenistů a tenistek, ne pokaždé se však jedná o klidný zážitek. Své by o tom mohla nově vyprávět také Simona Halepová, která musela část cesty na turnaj v Cincinnati absolvovat soukromým tryskáčem. V tom se však příliš bezpečně necítila, a tak radši zbytek trasy dojela autem.

Aktuálně druhá hráčka světového žebříčku odehrála minulý týden turnaj v Torontu, kde v semifinále získala proti Elině Svitolinové jen dvě hry. Halepová se musela hned po této prohře přemístit do Cincinnati, jelikož za pouhé dva dny ji čekal na místním podniku zápas druhého kola. Pro pětadvacetiletou tenistku bylo v té době již velmi obtížné sehnat let tradičním letadlem, náhle se však před ní objevila nabídka, zda by nechtěla využít služeb soukromého tryskáče.

Rumunka do zmíněné události podobným způsobem necestovala, a tak se nečekanému návrhu ani nebránila. „Všechno bylo ze začátku perfektní,“ uvedla na tiskové konferenci probíhajícího turnaje. „Vše probíhalo navíc rychle, nemusela jsem procházet žádnými kontrolami. Když jsem to však poprvé spatřila na vlastní oči, byla jsem skutečně vyděšená,“ pokračovala.

Samotná cesta její obavy také naplnila, a tak byla velmi vděčná za skutečnost, že tryskáč měl povinnou mezizastávku. „Kvůli celní správě jsme museli zastavit v Buffalu. V té chvíli jsem si řekla, že to už stačí a že do tryskáče již nenastoupím. Na mé poměry se to hýbalo až příliš, byla jsem celá bledá,“ popisovala již s úsměvem.

Dvojnásobná finalistka French Open ve dvouhře si s koučem Darrenem Cahillem pronajali na zbytek trasy do Ohia auto, ačkoliv před nimi bylo ještě šest hodin cesty. Naopak její tým pokračoval v letu tryskáčem. „Bylo to pro mě již lepší. Auto bylo přeci jenom o trochu pomalejší a okolo sebe jsem mohla pozorovat stromy. Darrenovi jsem to usnadnila alespoň tím, že jsem řídila dvě hodiny," dodala na závěr.

Halepové možná i tato jízda autem pomohla k tomu, aby zvládla úvodní zápas s talentovanou Taylor Townsendovou, kterou porazila 6:4, 6:1. V dalším utkání narazí finalistka zdejšího podniku z roku 2015 na Anastasiji Sevastovovou, proti lotyšské tenistce má bilanci čtyř výher a tří proher. Pokud by na letošním turnaji došla rumunská tenistka daleko a Karolína Plíšková naopak vypadla v dřívějších kolech, mohla by se poprvé v kariéře dostat na pozici světové jedničky.