Další rána pro Cincinnati. Z turnaje Masters se odhlásil už sedmý člen elitní desítky

- Jan Vojkůvka

Turnaj ATP World Tour 1000 v americkém Cincinnati se potýká se stále více se rozšiřující marodkou. Další ránou pro už tak o nejlepší světové hráče ochuzený podnik bylo další odhlášení člena elitní desítky. Z hlavní soutěže se kvůli přetrvávajícím bolestem zápěstí odhlásil Kanaďan Milos Raonic.

Kanadský tenista, který během severoamerické tour došel ve Washingtonu do čtvrtfinále a v Montrealu vypadl hned ve svém prvním utkání, se stal v pořadí sedmým hráčem první desítky, který na turnaji v Cincinnati hrát nebude.

Desátý hráč světa se odhlásil kvůli přetrvávajícím problémům s levým zápěstím, které ho limitovalo už během domácího podniku v Montrealu. Podle Raonice byly problémy se zápěstím důvodem, proč prohrál v utkání druhého kola s Francouzem Mannarinem.

„Mé zranění zápěstí stále není doléčené,“ podotkl Raonic. „V Cincinnati vždy hraji rád a místní skvělí fanoušci mi budou chybět.“

Kromě Raonice se turnaj v Cincinnati, který letos trápí nebývale široká řádka omluvenek, musí obejít bez Rogera Federera, jenž se odhlásil kvůli bolestem v zádech, Novaka Djokoviče se Stanem Wawrinkou, kteří předčasně ukončili sezonu, Andyho Murrayho (kyčle), Marina Čiliče (přitahovač) a Keie Nišikoriho (zápěstí).