Rozhodnuto! Šarapovová obdržela na US Open divokou kartu

- Radek Štohl

Na závěrečném grandslamu letošní sezóny nebude chybět ani Maria Šarapovová. Vítězka US Open z roku 2006 si na americkém turnaji zahraje díky divoké kartě, kterou ji pořadatelé udělili v úterý. Třicetiletou hráčku tak bude na dvorcích ve Flushing Meadows čekat první major od loňského Australian Open.

Bývalá světová jednička se do tenisového kolotoče vrátila letos na konci dubna, když v německém Stuttgartu dokráčela do semifinále. Od té doby se však představila už jen na třech podnicích. V Římě kvůli zranění stehna skrečovala utkání s Lučićovou, ve Stanfordu dokonce nenastoupila k osmifinálovému zápasu s Curenkovou, zde ji do hry nepustilo zranění levého předloktí.

Právě zdravotní patálie jí neumožnily odehrát kvalifikaci Wimbledonu. Již dlouho před travnatým turnajem bylo navíc jasné, že organizátoři French Open neudělí ruské tenistce volnou vstupenku do hlavní soutěže Roland Garros. Nebylo tedy divu, že se dlouho čekalo na to, zda toto privilegium divoké karty obdrží Šarapovová na US Open.

Štěstí se na stříbrnou medailistku z letních olympijských her v Londýně nakonec usmálo v úterý, kdy pořadatelé čtvrtého grandslamu roku zveřejnili seznam hráček, které se podívají do hlavní soutěže. Její neúčast by mohlo ohrozit již pouze zranění ruky, kvůli kterému se zkušená hráčka odhlásila z podniků v Torontu a Cincinnati.

Slavný turnaj se bude konat od 28. srpna – 10. září, kvalifikační boje se rozjedou již příští pondělí.