Plíškovou v Cincinnati čeká obhajoba titulu. Mám dobrou šanci úspěch zopakovat, hlásí sebevědomě

- Petr Šístek

Před rokem zde zahájila svůj útok na premiérový průnik do elitní světové desítky. Nyní Karolína Plíšková vstupuje do turnaje kategorie Premier 5 v Cincinnati v roli obhájkyně titulu a současně bude hájit těžce vydobytý post světové jedničky. O svém momentálním rozpoložení i ambicích se rozpovídala v exkluzivním rozhovoru pro internetový portál wtatennis.com.

Loňský titul z Cincinnati je pro Karolínu Plíškovou stále jedním z nejcennějších vítězství v její úspěšné kariéře. „Je krásný pocit se sem znovu vrátit, obzvláště po loňském roce, kdy se mi zde podařilo získat titul. Byla to skvělá zkušenost, která mi pomohla i v další cestě, jež vyvrcholila postupem do finále US Open,“ připomíná svůj dosud největší grandslamový úspěch.

Loni Plíšková v Cincinnati herně zcela dominovala. Během celého turnaje ztratila jediný set ve čtvrtfinále se Světlanou Kuzněcovovou a ve finále povolila tehdejší světové dvojce Angelique Kerberové pouhé čtyři gemy. „Minulý rok jsem zde byla o poznání níže nasazená než nyní, takže byl velký rozdíl v tlaku na mou osobu. Nicméně jsem již odehrála svůj první turnaj v roli světové jedničky v Torontu, kde jsem odehrála několik utkání na tvrdém povrchu, takže doufám, že se mi zde podaří na tamější výkony úspěšně navázat,“ přemítá.

Kromě obhajoby titulu se bude muset česká tenistka v Cincinnati nadále sžívat i s novou rolí aktuální vládkyně světového tenisu. „Být světovou jedničkou je velký úspěch, ale není to meta, na které bych se chtěla zastavit. Tento rok stále zbývá několik turnajů, z toho ještě jeden grandslam a chci na nich uspět,“ neusíná pětadvacetiletá tenistka na vavřínech.

Současně bude Plíšková v Cincinnati nucena i hájit své aktuální žebříčkové postavení. Odmítá ovšem, že by pro ni tato skutečnost byla jakkoliv svazující. „Momentálně pro mě není důležité, jestli jsem první nebo druhá. Je to stále stejné, musím jít na kurt a předvést svůj nejlepší tenis,“ hlásí vyrovnaně.

„Cincinnati bude pro mě posledním turnajem před US Open, takže zde chci odevzdat maximum a vím, že budu mít dostatek času na granslamovou přípravu i odpočinek. Vloni jsem zde dokázala zvítězit, takže bych to samozřejmě ráda zopakovala, ale to bude velice těžké. Je zde velice silné obsazení, ale stát se může cokoliv. Cítím se dobře a tvrdý povrch mi sedí, takže myslím, že mám dobrou šanci,“ hodnotí Plíšková své šance před vstupem do turnaje.

Se svou aktuální formou je aktuální česká jednička spokojená. „Užívám si svou hru, ale není to vždy jednoduché. Ne každý zápas mi vyjde podle mých představ, ale myslím si, že se mi stále daří hrát docela dobrý tenis. Po předchozím turnaji jsem měla pár volných dní, protože mám v prvním kole volný los, takže jsem měla dostatek času na trénink. Jsou zde ale jiné míče, povrch i podmínky ve srovnání s turnajem v Torontu, takže se musím udělat maximum pro to, abych byla ve středu připravená,“ upozorňuje Plíšková pokorně.

Do turnaje Češka vstoupí ve středu utkáním druhého kola proti lepší hráčce ze souboje mezi kvalifikantkou Donnou Vekičovou a šťastnou poraženou z kvalifikace Nataljí Vichljancevovou. „Nepamatuji si, jestli jsme s Vekičovou proti sobě někdy hrály, ale rozhodně jsme se neutkaly v poslední době. Myslím si, že se za poslední rok hodně zlepšila. Byl by to těžký zápas, zvládla zde kvalifikaci a musela bych proti ní předvést svou nejlepší hru. Ohledně Vichljancevové momentálně nemám tušení, jak hraje, tak se můj trenér půjde podívat na její utkání a uvidíme, jak se na nadcházející zápas připravit,“ konstatovala Plíšková závěrem.