Siniaková je nominována na dvě červencové ceny WTA

- Jan Vojkůvka

Tradiční ankety WTA za měsíc červenec spojuje jedno jméno. Česká tenistka Kateřina Siniaková, jež prožila úspěšný měsíc, byla po vítězství ve švédském Bastadu nominována do hlasování o největší průlom i hráčku měsíce.

Půl roku uplynulo od zisku premiérového titulu na okruhu WTA a Kateřina Siniaková dává zapomenout na trochu nevýrazné výkony z května či června, kdy na antukových a travnatých turnajích mírně paběrkovala. Oblíbený turnaj v Bastadu, na kterém dosáhla v minulé sezoně na své první finále, dokázala na konci července ovládnout. Dopomohly jí k tomu skvělé výkony i výhry nad favoritkami Sevastovovou, Garcíaovou a Wozniackou.

Triumf ze švédské antuky vynesl Siniakové nejen posun na 40. místo světa, ale také nominaci do anket organizace WTA. O přízeň tenisových fanoušků se utká v anketě o hráčku měsíce a také v hlasování o největší průlom měsíce.

Mezi nominovanými na hráčku měsíce figuruje Siniaková vedle Američanky Madison Keysové, která po nevydařené první polovině sezony triumfovala ve Stanfordu, a Rusky Jekatěriny Makarovové, jež ve Washingtonu vybojovala první titul na okruhu WTA od roku 2014.

V anketě o hráčce měsíce můžete hlasovat zde.

Siniaková se utká s dvěma soupeřkami také v anketě o průlom měsíce. Vítězku z Bastadu, která při cestě za svým druhým titulem na okruhu přehrála tři hráčky z elitní dvacítky, vyzvou dvě mladé zámořské tenistky.

První z nich je semifinalistka ze Stanfordu, osmnáctiletá CiCi Bellisová, která při cestě za velkým úspěchem přemohla ve čtvrtfinále Petru Kvitovou, jíž udělila dokonce kanára. Tou druhou je pak teprve sedmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová, jež na turnaji ve Washingtonu dokráčela do čtvrtfinále a během svého životního vystoupení porazila Italku Giorgiovou a zejména Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

V anketě o průlom měsíce můžete hlasovat zde.