Voráčová slaví první titul po třech letech! Ovládla čtyřhru ve Washingtonu

- Jan Vojkůvka

Česká deblistka Renata Voráčová ukončila své dlouhé tříleté čekání na vytoužený desátý deblový titul na okruhu WTA a ve Washingtonu slaví s Japonkou Šuko Aojamaovou sladké vítězství! Česko-japonský pár ve finále přehrál kanadsko-americkou dvojici Genie Bouchardovou, Sloane Stephensovou 6:3, 6:2.

Právě s Japonkou Aojamaovou slavila Voráčová svůj doposud poslední titul na okruhu WTA v roce 2014, kdy společně ovládly bez ztráty setu turnaj v Tokiu. Od té doby spolu s přestávkami i nadále spolupracovaly, prošly dvakrát do finále, ale až letos, během svého prvního společného turnaje v sezoně, dokázaly dotáhnou svou cestu až k vysněné trofeji.

Finálový zápas s Bouchardovou a Stephensovou měl prakticky jednoznačný průběh. Voráčová s Aojamaovou v prvním setu vybojovaly vedení 5:1, a i když si poté prohrály servis, vítězství v první sadě nepustily. Stejně suverénní byl i druhý set. V něm sice česko-japonský pár ztratil za stavu 3:1 výhodu brejku a Bouchardová se Stephensovou se vrátily do hry, ale následovala šňůra tří gemů v řadě včetně dvou brejků a jasné vítězství bylo dotaženo.

Třiatřicetiletá Voráčová si díky triumfu ve Washingtonu může polepšit až na 30. místo, což by bylo její nové osobní maximum. Zda se tak stane se rozhodne na základě výsledků čtyřhry ve Stanfordu. Nejhůře však bude na 33. místě.

Deblová specialistka získala svůj jubilejní desátý titul na okruhu WTA a ještě více rozšířila svou sbírku trofejí. Na kontě má semifinalistka letošního Wimbledonu také dva tituly na 125K Series, což je obdoba mužských challengerů, a rovněž 56 titulů na okruhu ITF.