Kvitovou čeká premiéra na zelené antuce! Česká lvice se v příštím roce představí v Charlestonu

- Jan Havlovic

Letošní sezóna není ještě zdaleka u konce a Petra Kvitová už plánuje turnajový "jízdní řád" na příští rok. První soutěžní utkání na antukovém povrchu absolvuje v nadcházející sezóně na podniku v americkém Charlestonu, kde se hraje na netradiční zelené antuce.

Shodou okolností právě na antuce se Petra Kvitová vrátila na tenisové dvorce po ošklivém incidentu, kdy českou tenistku napadl neznámý pachatel v jejím prostějovském bytě a přivodil jí zranění levé ruky. To už je však minulostí a světová čtrnáctka se již nyní soustředí pouze na tenis!

Kvitová je aktuálně v kalifornském Stanfordu, kde se připravuje na večerní utkání proti Ukrajince Bondarenkové. Česká tenistka zároveň potvrdila, že antukovou sezónu zahájí v příštím roce na podniku v Charlestonu. „Jsem velmi vděčná, že se mohu představit na Volvo Car Open,“ uvedla Kvitová pro oficiální stránky turnaje.

„Jsem nadšená, že mohu poprvé hrát před fanoušky v Charlestonu. Uvidíme se v dubnu,“ vzkázala Kvitová. Česká lvice se měla představit v Jížní Karolíně již v minulém roce, premiéru na zelené antuce si ale odbude až v roce 2018.

Z účasti dvojnásobné wimbledonské šampionky mají radost nejenom fanoušci, ale také turnajoví funkcionáři. „Nikdo neukázal tolik touhy a síly být znovu na tenisovém kurtu jako Petra Kvitová,“ vysekla české tenistce poklonu turnajová manažerka Eleanor Adamsová.

Volvo Car Open je na programu od 31. března do 8. května. V loňském roce se zde radovala z vítězství ve čtyřhře Lucie Šafářová, která turnaj ovládla společně se svou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.