Šarapovová je zpět! Na úvod vyřadila ve Stanfordu domácí Bradyovou

- Jan Havlovic

Čekání tenisových fanoušků na návrat Marie Šarapovové je u konce! Ruská tenistka se v noci z pondělí na úterý představila v soutěžním zápase po bezmála dvou a půl měsíční pauze způsobené zraněním. V obnovené premiéře si pětinásobná grandslamová šampionka poradila s Američankou Bradyovou 6:1, 4:6, 6:0. „Čím více budu hrát, tím lepší to bude,“ je si jistá ruská hráčka.

Její dubnový návrat na tenisové dvorce po dopingovém skandálu vzbudil mnoho kontroverzních reakcí a tenisová veřejnost se rozdělila na dva tábory. Šarapovová odehrála díky divokým kartám tři turnaje. Nejdále došla na oblíbeném podniku ve Stuttgartu, kde si zahrála semifinále. Na turnaji v Římě si však poranila stehno, kvůli kterému vynechala celou travnatou sezónu.

Nyní je Máša zpět. Pětinásobná grandslamová vítězka obdržela od pořadatelů turnaje ve Stanfordu divokou kartu a znovu se tak vrátila do hry. Na úvod si dokázala poradit s Američankou Bradyovou, kterou porazila ve třech setech. Její výkon nebyl úplně stoprocentní, avšak to sama Šarapovová přičítá chybějícím zápasovým zkušenostem.

„Cítila jsem, že je proti mně hned několik věcí - hrála jsem po dlouhé době a narazila jsem na soupeřku, která umí zahrát opravdu skvěle a má za sebou skvělou sezónu,“ ocenila Ruska kvality své soupeřky, která ve druhém setu Šarapovovou potrápila, avšak v rozhodující sadě schytala nepopulárního kanára.

Šarapovová pochází z ruského Ňagaňu, avšak již dlouhá léta žije v Bradentonu na Floridě, a tak se na zápas na "domácí" půdě moc těšila. „Je to můj první zápas v USA po dlouhé době. Přivítání bylo úžasné a hrát takhle blízko domovu bylo pro mě opravdu speciální,“ říkala dojatá třicetiletá tenistka pro oficiální web WTA.

„Cítím, že bych chtěla obejmout každého z vás a poděkovat vám,“ pokračovala Ruska, kterou potěšila divácká podpora, která se jí dostala.

Nyní se Šarapovová chce dobře připravit na kvalifikaci na US Open. K tomu potřebuje především odehrát soutěžní zápasy. „Důležité je, že hraju. Čím více budu hrát, tím lepší to bude. To je můj cíl,“ dodala závěrem bývalá světová jednička, kterou v osmifinále čeká souboj s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, nasazenou sedmičkou. 

 

She is fierce. ?#USOpenSeries

Příspěvek sdílený Bank of the West Classic (@botwclassic),Čec 31, 2017 v 9:06 PDT