Svijany Open: Michnev porazil Kellovského, Rikl nestačil na favorizovaného Otteho

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LIBERCE: Kvalitně obsazený turnaj Svijany Open měl v pondělí na programu úvodní zápasy singlu a deblu. Pod Ještědem se představí hned deset českých tenistů! V singlu postupuje Petr Michnev, který si ve dvou setech poradil s Dominikem Kellovským. Konec naopak potkal talentovaného Patrika Rikla, který v souboji s hráčem z druhé světové stovky, Oscarem Ottem, prohrál ve dvou setech. Na turnaji Svijany Open máme i dnes své redaktory, a tak se můžete těšit na pozápasové ohlasy českých tenistů.

Michnev ukončil sérii porážek a v Liberci postupuje
Prvním českým tenistou, který si zajistil na Svijany Open postup do osmifinále, se stal Petr Michnev. Tenista pocházející z Ostravy na libereckém challengeru ukončil své trápení na turnajích této kategorie, když ukončil sérii osmi porážek v řadě. Michnev porazil v zápase prvního kola Dominika Kellovského, startujícího na divokou kartu, po setech dvakrát 6:3. V dalším kole narazí aktuálně 233. hráč světového žebříčku na vítěze duelu Sousa/Martin. 

Rikl nestačil na favorizovaného Otteho
Český tenista Patrik Rikl, který startoval na libereckém challengeru na základě divoké karty, prohrál utkání prvního kola s druhým nasazeným Němcem Oscarem Ottem po setech 4:6, 2:6. Rikl byl od prvního gemu pod velkým tlakem favorita zápasu, jemuž se dařilo na returnu pravidelně prorážet podání mladého Čecha.

Riklovi se sice podařilo na ztráty podání v prvním setu dvakrát úspěšně zareagovat a ve čtvrtém i osmém gemu předvedl okamžité rebrejky, ale po dalším prohraném podání v deváté hře už odpověď na hru soupeře nenašel. Ve druhém setu se navíc nedostal ani k jednomu brejkbolu a po pěti prohraných gemech v řadě čelil stavu 1:5. Otte duel bez větších obtíží doservíroval.

Rozhovory po zápasech čtyřhry

1. kolo dvouhry
Tristan Lamasine (FRA, 253.) - Guilherme Clezar (BRA, 272.) 6:1, 1:6, 4:6
PETR MICHNEV (236.) - DOMINIK KELLOVSKÝ (676.) [WC] 6:3, 6:3
Roman Safiullin (RUS, 400) [Q] - Christopher O'Connell (AUS, 263.) 6:2, 6:2
PATRIK RIKL(1587.) [WC] - Oscar Otte (GER, 152.) [2] 4:6, 2:6

1. kolo čtyřhry
Grigelis (LTU), KOLÁŘ [4] - JALOVIEC, ŠAFRÁNEK 6:3, 6:2
Clezar, Ficovich (BRA/ARG) - SALABA, ŠÁTRAL [WC] 6:3, 6:2
Borsos, Vučič (HUN/SRB) - KELLOVSKÝ, STANĚK 6:3, 6:7(6), 5:10
Cornea, Grigoriu (oba ROU) - Endara, Lazor (ECU/BUL) 6:3, 6:4
GENGEL, MICHNEV - Bednarek, Pel (POL/NED) [3] 2:6, 3:6

Svijany Open den po dni:

30.7.2017:
Svijany Open: Staněk postoupil do hlavní soutěže, Majšajdr do finále kvalifikace nenastoupil

29.7.2017:
Svijany Open: Do finále kvalifikace postupuje Staněk a Majšajdr