Dojatá Siniaková se neubránila slzám! Tenhle titul pro mě znamená opravdu hodně, říká

- Jan Havlovic

Srdce českého tenisového fanouška v neděli v podvečer zaplesalo. Kateřina Siniaková totiž vyhrála turnaj ve švédském Bastadu, když porazila ve dvou setech Caroline Wozniackou. Česká bojovnice zároveň ukázala, že má rozhodně potenciál se jednoho dne prodrat do užší světové tenisové špičky.

Švédský Bastad se zřejmě stane pro Siniakovou srdeční záležitostí. V loňském roce zde podnikla spanilou jízdu, kdy z kvalifikace postoupila až do finále. Tehdy to ještě nevyšlo, letos už o rok zkušenější česká tenistka dokázala uspět a mohla pozvednout trofej nad hlavu.

Přitom proti ní stála Dánka Caroline Wozniacká – bývalá světová jednička a velká favoritka na vítězství v turnaji. Ani této velikánky se nebojácná Češka nezalekla a propracovanou defenzivou získala svůj druhý titul v kariéře. „Je to pro mě opravdu úžasný týden. Už v loňském roce to bylo skvělé a jsem ráda, že jsem se dokázala vrátit,” připomněla své loňské tažení, kdy v boji o titul nestačila na Němku Siegemundovou.

Česká hráčka byla po posledním míčku velmi dojatá a při slavnostním ceremoniálu se neubránila slzám. Zároveň nezapomněla ocenit výkon své soupeřky. „Máš skvělou sezónu, Caroline. Bylo mi potěšením proti tobě hrát. Omlouvám se ti, že jsem vyhrála,” pobavila fanoušky nervózní Siniaková.

„Jsem neskutečně šťastná. Znamená to pro mě opravdu hodně,” soukala ze sebe slova čerstvá vítězka turnaje v Bastadu.

Siniaková tak ukázala, že ne nadarmo je od juniorského věku považována za velký talent nejen českého tenisu. Na začátku roku překvapila vítězstvím na turnaji v Šen-čenu, i výhra ve Švédsku se od jednadvacetileté Češky příliš nečekala. Díky tomuto úspěchu se Siniaková posune na žebříčku WTA z 56. na 39. pozici. 

Nyní se mohou tenisoví fanoušci těšit, co rozjetá česká bojovnice předvede na amerických betonech!