WTA

Siniaková slaví druhý titul v kariéře! Ve finále zdolala Dánku Wozniackou

- Jan Havlovic

Parádní zpráva pro české tenisové fanoušky! Kateřina Siniaková slaví druhý titul v kariéře, když ve finálovém utkání turnaje ve švédském Bastadu porazila světovou šestku Caroline Wozniackou z Dánska po setech 6:3, 6:4.

Siniaková přehrála světovou šestku a slaví titul!
Jednadvacetiletá Siniaková si zahrála v Bastadu finále již minulý rok, tehdy nestačila na Němku Siegemundovou. I v letošním roce čekala na českou tenistku velmi kvalitní soupeřka v podobě Dánky Caroline Wozniacké, se kterou v obou vzájemných duelech prohrála. 

Nebojácná Češka však vstoupila do finálového utkání skvěle, když si vypracovala výhodu brejku a vedla 3:1. Situace mohla být pro Siniakovou ještě růžovější, kdyby za stavu 4:1 využila jeden z pěti brejkbolů. To však nakonec nasazenou sedmičku mrzet nemuselo, neboť za stavu 4:3 brejkla svou soupeřku i potřetí v prvním setu, a ten následně ukončila při vlastním podání. 

Před druhým setem se nechaly obě tenistky ošetřit. Wozniackou trápilo zápěstí na levé ruce, Siniakovou zase pravá ruka, nicméně ani jednu zranění viditelněji nelimitovalo. Vstup do druhé sady měla lepší světová šestka, která vedla již 3:1. Poté se dostala opět ke slovu Siniaková, která parádní šňůrou otočila stav na 5:3 a rázem šla podávat na vítězství v zápase! Těžkou chvilku česká tenistka ustála a po proměněném mečbolu mohla začít slavit zisk druhého titulu na okruhu WTA v kariéře! 

Utkání jsme sledovali on-line:

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:6, 4:6
Poslední krůček bývá nejtěžší... To však neplatilo v tomto přípradě o Kateřině Siniakové, která si v desátém gemu druhého setu vedla velmi dobře a vypracovala si rychle dva mečboly! Češka využila až ten druhý a vyhrála svůj druhý titul na okruhu WTA v kariéře!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 4:5
V následujícím gemu se ještě Dánka udržela v zápase. Nasazená jednička dovolila své soupeřce pouze dva fiftýny a snížila na 4:5. Po krátké přestávce půjde Siniaková podávat na vítězství v tomto finálovém zápase! 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:5
Jenže Wozniacká se nechtěla smířit s nepřiznivým vývojem zápasu a v osmém gemu si vypracovala brejkbol. Předchozí tři možnosti proměnila, avšak v důležitý momtent se podařilo české tenistce brejkbolovou možnost soupeřky odvrátit. Následně se Siniakové podařilo využít gembol a je velmi blízko zisku svého druhého titulu na okruhu WTA!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:4 (ztracené podání)
Jednadvacetiletá Siniaková měla za stavu 15:30 na dosah dva brejkboly, avšak pokazila jednoduchý úder z kříže. Poté si česká hráčka vypracovala hned čtyři brejkboly, avšak ani jeden využít nedokázala. Až na pátý pokus dokázala Siniaková prolomit podání své soupeřky a získala důležité vedení ve druhém set!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:3 
Česká tenistka si nepřidělávala při vlastním podání problémy a své soupeřce dovolila v šestém gemu jediný fiftýn. Siniaková tak potvrdila předchozí brejk a srovnala stav na 3:3! 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:2 (ztracené podání)
Česká hráčka si chtěla vzít ztracené podání bleskově zpět. Wozniacká své soupeřce pomohla, když za stavu 30:0 pokazila smeč, kterou zahrála do autu. Siniaková následně dotáhla stav na shodu. Poté česká tenistka vybojovala brejkbol, jedenáctý v tomto zápase, který dokázala využít vzala si ztracené podání zpět!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:1 (ztracené podání)
Ve využívání brejkbolů je v dnešním finále Caroline Wozniacká jednoznačně lepší. Dánská tenistka si vypracovala při podání své soupeřky celkově třetí brejkbol v zápase a i potřetí v řadě byla úspěšná! 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 2:1
Třetí gem druhého setu nabídl opět velmi dlouhou přetahovanou. Siniaková si vypracovala další dvě brejkbolové možnosti, avšak ani jednu využít nedokázala. Světová šestka si tak dokázala i podruhé v tomto setu udržet své podání. 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 1:1
Wozniacká měla za stavu 30:30 na dosah zisk brejkbolu, avšak pokazila na síti jednoduchý volej, čímž darovala fiftýn Siniakové. Česká hráčka poté brejkbol potvrdila a srovnala stav.  

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 1:0
Po zhruba desetiminutové pauze se opět začalo hrát. Vstup do druhého setu zvládla lépe Wozniacká, která si počínala při vlastním podání velmi dobře a ujala se vedení.  

Wozniackou v průběhu prvního setu trápilo levé zápěstí, kvůli kterému si v přestávce mezi sety vyžadala medical timeout. Zdravotní komplikace má však také Kateřina Siniaková, která má obvázanou pravou ruku a rovněž si vyžadala ošetření. 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:6
Kateřina Siniaková šla podávat na vítězství v prvním setu. Wozniacká se však nechtěla vzdát šance na zisk úvodní sady a za stavu 30:30 útočila na brejkbol. Siniaková si však pomohla podáním a na síti si vypracovala úvodní setbol! Ten Siniaková využít nedokázala, neboť Wozniacká zásobovala českou tenistku přesně mířenými údery. Hned vzápětí však Dánka darovala své soupeřce nevynucenou chybou další setbol, který už Siniaková dokázala využít a získala první set!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:5 (ztracené podání)
Dánka vstoupila i v tomto případě do gemu skvěle, když si rychle vypracovala vedení 30:0. Jednadvacetileté Siniakové se však podařilo bleskově srovnat. Následovala výměna, ve které Češka předvedla parádní obranu a vypracovala si další brejkbol! Ten už dokázala Siniaková využít a potřetí ve finálovém duelu prolomila podání své soupeřky. 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 3:4 (ztracené podání)
Wozniacká měla skvělý vstup do sedmého gemu, když získala úvodní dva fiftýny. Česká tenistka však bleskově srovnala na 30:30. Poté však přišla druhá brejkbolová příležitost Dánky, která byla úspěšná a vymazala manko jednoho brejku. Po tomto gemu došlo k menší úpravě dvorce, především v prostor základních čáry. 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 2:4 
Dánská tenistka diktovala v šestém gemu tempo hry a měla možnost získat za stavu 30:15 dva gemboly, avšak míček se od pásky odrazil na stranu světové šestky. Siniaková následně ukořistila fiftýn na své konto a vypracovala si další brejkbol. O důležitý bod svedly obě tenistky velkou bitvu. Siniaková běhala ze strany na stranu, avšak na ostrý forhendový úder byla krátká. Siniaková si poté vypracovala další tři brejkboly, avšak ani jeden nevyužila. Dlouhý gem nedokázala ukončit ani Wozniacká, která si vypracovala gembol. Ten však Siniaková dokázala odvrátit. 

Následoval další brejkbol, který si Češka vypracovala přesně umístěným bekhendem. Ani brejkbol číslo pět však Siniaková nevyužila. Při sedmé shodě si vypracovala Wozniacká druhý gembol v tomto gemu, který dokázala využít a snížila na 2:4.

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 1:4 
Česká tenistka si v této hře vedla skvěle! Prezentovala se aktivní hrou, předvedla dva winnery a svou soupeřku prakticky nepustila do hry. Jednadvacetiletá hráčka tak potvrdila brejk z předchozího gemu. Wozniacká je z úvodu zápasu viditelně rozladěna a na lavičku si zavolala na konzultaci svého trenéra a otce v jedné osobě. 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 1:3 (ztracené podání)
Bláznivý začátek finálového utkání v Bastadu pokračoval. Wozniacká předvedla ve své hře několik nevynucených chyb a prakticky darovala Siniakové tento gem. Česká tenistka tak podruhé v tomto duelu prolomila podání své soupeřky a získává znovu výhodu brejku! 

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 1:2 (ztracené podání)
Světová šestka si však ztracené podání vzala hned v následujícím gemu zpět. Siniaková sice získala díky přesnému forhendu úvodní výměnu třetího gemu, avšak to bylo z její strany vše. Poté získávala fiftýny pouze Wozniacká, která snížila na 1:2.  

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 0:2 (ztracené podání)
Dánská tenistka nepůsobila při vlastním podání příliš jistým dojmem, a tak si Siniaková vypracovala nadějné vedení 30:15. Světová šestka si v důležitých chvílích věděla rady a vypracovala si gembol. Siniaková však dobře zareturnovala, útok zakončila ostrým forhnedem z kříže a byla z toho shoda. Česká tenistka si poté vypracovala úvodní brejkbol zápasu, který dokázala využít a prolomila podání své soupeřky!

Caroline Wozniacká - Kateřina Siniaková 0:1
Na podání začala česká tenistka, který prohrála úvodní výměnu, avšak třemi body v řadě si vypracovala dva gemboly. Při následující výměně si světová šestka svou soupeřku rozběhala a útok zakončila přesným bekhendem, avšak následující fiftýn již šel na konto Siniakové, která se ujala vedení!