Turnaj ve Stanfordu přišel o jedno z lákadel. Azarenkovou nepustí na kurty viróza

- Johan Čáp

Victoria Azarenková se na nadcházející turnaj ve Stanfordu nepodívá, vítězku turnaje z roku 2010 totiž trápí viróza. Běloruská tenistka plánovala zařadit podnik v americkém Kalifornii jako další v pořadí, na kterém se pokouší o comeback po narození syna Lea. Bývalá světová jednička tak bude muset na svou letošní zápasovou premiéru na amerických betonech ještě počkat.

Jsem velmi smutná, že se nebudu moci zúčastnit turnaje ve Stanfordu, ale celý týden jsem se cítila nemocná,“ uvedla Azarenková, dvojnásobná vítězka Australian Open v oficiálním vyjádření. „Stanfordský turnaj považuji za jeden z nejlepších podniků sezóny, hned od prvního dne, kdy jsem se rozhodla k návratu, jsem jeho datum měla zaznačeno v kalendáři,“ smutní.

Azarenková, která se do hlavní části kvalifikovala jen díky divoké kartě, ovládla finále turnaje, jenž je považován za start betonářské túry v Americe, v roce 2010, když zdolala Mariu Šarapovou. Tehdejší poražená se do pavouka kalifornského podniku série WTA dostala také díky kartě od pořadatelů, na jejich vzájemný souboj jako za starých časů si tak budou muset tenisoví fanoušci ještě chvíli počkat.

„Je to velká škoda, že si znovu nezahraji před fantastickou kulisou, která ve Stanfordu vždy panuje,“ omlouvá se Azarenková věrným fanouškům. „Doufám, že se vrátím příští rok,“ věří v návrat. Běloruská tenistka se po mateřské pauze objevila pouze na travnatých turnajích. Na Mallorce došla jen do druhého kola, ovšem Wimbledon přivítal olympijskou vítězku z Londýna takřka v její dřívější fazóně. Sedmadvacetiletá tenistka nestačila až v osmifinále na rozjetou Simonu Halepovou. Nadějný začátek restartu však zatím pokračování mít nebude, Azarenková si bude muset na další test formy počkat.