Tenistům vyhrožovali na sociálních sítích smrtí. Neřešil bych to, kdyby neútočili na moji dceru, zuří Pella

- Radek Štohl

Nespokojení fanoušci bílého sportu dali během posledních dní o sobě zase pořádně vědět. Několika desítkám z nich se totiž nelíbily prohry Guido Pelly a Ariny Rodionové a tak neváhaly oběma tenistům napsat výhružné zprávy. U argentinského hráče dokonce zašli tak daleko, že začali útočit na jeho dceru.

Začíná se z toho pomalu stávat rutina. Tenistům se nevydaří utkání a za pár hodin se jim už na sociálních sítích objeví nelichotivé vzkazy od řady nespokojených "fanoušků". Nejinak tomu bylo v probíhajícím týdnu u Guido Pelly a Ariny Rodionové.

Sedmadvacetiletá tenistka, která v pátek po prohře v Nan-čchangu s Chan Sin-jün 1:6, 5:7 obdržela nepříjemné zprávy, si však nenechala nic pro sebe a rozhodla se napsat na Twitter dlouhý tweet. „Zaprvé musím upřímně přiznat, že se nejednalo o můj nejlepší výkon," stojí na webu tennisworldusa.org. Poté se ještě rozepsala.

„Mnoho lidí mně i mé rodině přeje na různých sociálních sítích rakovinu a následnou smrt. Mám však pro ně pár vzkazů:

1) Nezáleží na tom, kolikrát mi tyto zprávy pošlete - neumřu kvůli tomu dříve.

2) Tyto zprávy mě nejenže nevystraší, ale dokonce rozesmějí, takže tím neztrácejte čas.

3) Proč mi všichni přejete rakovinu? To máte všichni tak ubohou představivost? Žádám, aby při další prohře se to týkalo alespoň motorové pily, bude to zajímavější čtení.

4) Tyto zprávy pouze ukazují, že jste frustrovaní, protože jste kvůli mně prohráli peníze - a z toho jsem šťastná.

O svůj nepříjemný zážitek se podělil také Guido Pella. Stejně starý hráč ve středu v Atlantě nestačil na Petera Gojowczyka, se kterým padl 6:4, 3:6, 6:7 (5). „Dostávám množství zpráv a přejí mi hrozné věci. Počítal jsem to a obdržel jich celkově pětačtyřicet," svěřil se Argentinec.

„Na kurtu jsem odběhal dvě hodiny a patnáct minut, což není zrovna záviděníhodný čas...Pokaždé na dvorci běhám za každým míčkem a snažím se vyhrát. Ti lidi jsou samozřejmě všichni sázkaři. Neřešil bych to, kdyby se to týkalo jenom mě, ale oni přímo napadají i mojí dceru," vypráví rozlobený bývalý devětatřicátý hráč světa.

S tímto nešvarem se tenisté čím dál častěji snaží ostatní spoluhráče informovat právě prostřednictvím sociálních sítí, ani to však některé uživatele neodrazuje k tomu, aby ve svém řádění pokračovali nadále. A jednou může být i hůře.