Kvitová započne americkou šňůru už ve Stanfordu. Od pořadatelů obdržela divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová zahájí svou pouť po amerických betonech o týden dříve, než původně plánovala. Příští týden se představí na turnaji ve Stanfordu, kam obdržela od pořadatelů 2017 Bank of the West Classic divokou kartu do hlavní soutěže.

Kvitová, jež předvedla úspěšný návrat na kurty v této sezoně na grandslamovém French Open a v červnu vybojovala titul na travnatém turnaji v Birminghamu, si zahraje ve Stanfordu poprvé v kariéře a před závěrečným grandslamem v New Yorku tak absolvuje hned čtyři turnaje. Po Stanfordu má totiž naplánované ještě starty v Torontu, Cincinnati a New Havenu.

Sedmadvacetiletá česká hráčka se ve Stanfordu vrátí na dvorce po téměř měsíční pauze, jíž si vzala po vyřazení ve druhém kole ve Wimbledonu. Hrát sice měla tento týden na antukovém turnaji v Bastadu, kam přijala rovněž divokou kartu, ale kvůli problémům s břišním svalem se rozhodla ve Švédsku nakonec nestartovat.

„Rozhodla jsem se doléčit břišní sval, který ještě není stoprocentně v pořádku. Proto jsem se odhlásila z Bastadu. Hrát budu až turnaje v Americe," řekla Kvitová Tenisovému světu prostřednictvím svého tiskového mluvčího.

Přijetím volné vstupenky do Stanfordu dala čtrnáctá hráčka světa jasně najevo, že zdravotní problémy jsou zažehnány a může opět zápolit o vítězství na dvorcích.

Ve Stanfordu budou hrát Ruska Maria Šarapovová, jež se vrací po zranění, které ji postihlo v květnu v Římě, Běloruska Victoria Azarenková či wimbledonská šampionka Garbine Muguruzaová. V pavouku nebude scházet ani dravé mládí v podobě Chorvatky Any Konjuhové či domácích Madison Keysové a CiCi Bellisové.