Kvitová se vinou bolesti břišního svalu vzdala účasti v Bastadu! Budu hrát až v Americe, říká

- Jan Havlovic, Marek Jašek

Petra Kvitová chtěla nabrat zápasové zkušenosti, a tak se přihlásila na turnaj do švédského Bastadu. Z její účasti na jihu Švédska však nakonec sešlo, neboť světovou čtrnáctku nepustila do hry bolest břišního svalu. „Rozhodla jsem se doléčit břišní sval, který ještě není stoprocentně v pořádku," řekla Kvitová Tenisovému světu prostřednictvím svého tiskového mluvčího. Českou tenisovou dvojku tak uvidíme až v srpnu na turnajích v zámoří.

Kvitová zažívá sezónu jako na houpačce. Česká lvice se nejprve dokázala obdivuhodně rychle dostat ze zranění, které jí způsobil neznámý pachatel v jejím prostějovském bytě. Nastoupila na French Open, necelých šest měsíců po nešťastné události, kde dokázala postoupit do druhého kola. Šťastný konec její důležité životní etapy přišel v Birminghamu, kde předváděla sebevědomé výkony a dokráčela si pro svůj dvacátý titul v kariéře! 

Před Wimbledonem měli čeští fanoušci velká očekávání, avšak ta světová čtrnáctka nenaplnila, když vypadla ve druhém kole. Sama Kvitová přiznala, že jí oproti ostatním tenistkám chybí především zápasová praxe. I z tohoto důvodu se chtěla zúčastnit turnaje ve švédském Bastadu, kde se naposledy představila v roce 2009. Svou účast nakonec musela odříct kvůli bolestem břišního svalu. „Rozhodla jsem se doléčit břišní sval, který ještě není stoprocentně v pořádku. Proto jsem se odhlásila z Bastadu. Hrát budu až turnaje v Americe," řekla Kvitová Tenisovému světu prostřednictvím svého tiskového mluvčího. 

Dvojnásobná wimbledonská vítězka se tak nyní bude soustředit na blížící se americké turnaje, na kterých by Kvitová chtěla získat další úspěchy. Představit by se měla na prestižním Rogers Cupu v Torontu, který startuje již za necelých čtrnáct dní. 

Turnaj Ericcson Open tak přišel během chvíle o své dvě velké hvězdy. Kromě Kvitové totiž svou účast odřekla také Švýcarka Timea Bacsinszká. Nasazenou jedničkou a hlavní tváří tohoto turnaje je tak Dánka Caroline Wozniacká.