Kdo by letěl v tuhle chvíli do Singapuru? Plíšková nahání z druhého místa Halepovou

- Jan Havlovic

Tenisová sezóna je za svou polovinou a směle míří dál. Známé už jsou vítězky tří letošních grandslamů, a tak se již začíná krystalizovat okruh tenistek, které mohou reálně pomýšlet na účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Mezi nimi je také Karolína Plíšková, která aktuálně drží druhou příčku!

Do začátku prestižního turnaje v Singapuru zbývají necelé tři měsíce. Tenistky ze světové špičky tak mají ještě mnoho turnajů na to, aby nasbíraly potřebný počet bodů pro účast na tomto tenisovém svátku. Už nyní je však jasné, které tenistky mají k letence do jihovýchodní Asie blízko. K naší radosti k nim patří také Karolína Plíšková, současná světová jednička.

V aktuálním žebříčku se však na vedoucí příčce drží Simona Halepová, která se v letošní sezóně prezentuje konstantními výkony a nad míru dobře vyšla rumunské jedničce také antuková sezóna. Pokud na amerických betonech vyloženě nezklame, v Singapuru by neměla chybět.

Hned za Rumunkou se drží Karolína Plíšková, která získala body "nad plán" především v povedené antukové části sezóny. Na tomto povrchu se české jedničce nikdy příliš nedařilo, letos však dokázala projít na Roland Garros až do semifinále. V tomto roce navíc získala už i tři turnajové tituly. A nebýt nepovedeného představení ve Wimbledonu, dostala by se nejspíš v žebříčku "Race to Singapore" i před Rumunku Halepovou.

Za česko-rumunskou dvojicí se nacházejí Garbiňe Muguruzaová a Venus Williamsová, finalistky letošního Wimbledonu. Na páté příčce je Ukrajinka Elina Svitolinová, která zažívá průlomovou sezónu, kterou by ráda korunovala právě účastí na tomto prestižním turnaji.

O své místo mezi osmi nejlepšími tenistkami sezóny bude muset ještě zabojovat Angelique Kerberová, která se díky nepříliš oslnivým výsledkům nachází až na čtrnácté pozici. Ještě hůře je na tom úřadující šampionka Turnaje mistryň Dominika Cibulková, ta je až na 25. příčce a s její obhajobou titulu to tak nevypadá vůbec dobře.

Početnou účast by mohl mít český tenis v Singapuru také ve čtyřhře! V postupové osmičce se aktuálně nachází hned šest českých tenistek. Je však otázkou, jak rychle se dá zdravotně do pořádku deblová spoluhráčka Lucie Šafářové, Bethanie Matteková-Sandsová, která se vážně zranila ve Wimbledonu a čeká ji dlouhá pauza. V žebříčku figuruje hned dvakrát Andrea Hlaváčková, která si čistě teoreticky může zajistit postup na Turnaj mistryň s dvěma různými partnerkami. 

Postupovou šestou příčku zatím drží Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které sice na premiérový titul stále čekají, avšak hned čtyřikrát se dokázaly v letošní sezóny probojovat do finále. Šanci na účast v Singapuru drží také zkušená Květa Peschkeová s Němkou Grönefeldovou. 

Race to Singapore – dvouhra

1. Simona Halepová (ROU) 4020 b.
2. KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ 3827 b.
3. Garbiňe Muguruzaová (ESP) 3793 b.
4. Venus Williamsová (USA) 3667 b.
5. Jelina Svitolinová (UKR) 3570 b.
6. Johanna Kontaová (GBR) 3455 b.
7. Jelena Ostapenková (LAT) 3362 b.
8. Caroline Wozniacká (DEN) 3216 b.
_______________________________
14. Angelique Kerberová (GER) 1679 b.
18. Magdalena Rybáriková (SVK) 1479 b.
21. BARBORA STRÝCOVÁ 1421 b.
24. LUCIE ŠAFÁŘOVÁ 1171 b.
25. Dominika Cibulková 1165 b. 

Race to Singapure - čtyřhra

1. Hingisová, Čchan (SUI/TPE) 5625 b.
2. Vesninová, Makarovová (obě RUS) 5365 b.
3. Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ 5120 b.
4. Dellacquaová, Bartyová (obě AUS)
5. HLAVÁČKOVÁ, Pcheng (CHN) 2776 b.
6. HRADECKÁ, SINIAKOVÁ 2572 b.
7. PESCHKEOVÁ, Grönefeldová (GER) 2415 b.
8. STRÝCOVÁ, Mirzaová (IND) 1945 b.
_______________________________________
9. HLAVÁČKOVÁ, Babosová (HUN) 1896 b. 
24. VORÁČOVÁ, Ninomijaová (JPN) 835 b.
27. KR.PLÍŠKOVÁ, Golubicová (SUI) 716 b.