ITS CUP: Kr. Plíšková při postupu do čtvrtfinále odvrátila tři mečboly, Hradecká a Allertová se trápily ve třech setech

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OLOMOUCE: Kvalitně obsazený Its Cup čeká na poslední čtvrtfinalistku singlu! V hanácké metropoli se dnes dopoledne představila Kristýna Plíšková, která proti krajance Muchové musela odvracet ve třetím setu tři mečboly, i přesto nakonec dokázala postoupit. Lucie Hradecká sehrála s Anastasií Zaryckou bezmála dvou a půl hodinovou bitvu. Z postupu se nakonec radovala zkušenější Hradecká. O poslední místo momentálně bojuje Denisa Allertová Na místě máme své redaktory, a tak se i dnes můžete těšit na pozápasové ohlasy českých tenistek!

Plíšková ve třetím setu odvracela tři mečboly
Kristýna Plíšková se pořádně natrápila na postup do čtvrtfinále v Olomouci, když porazila Karolínu Muchovou 6:4, 5:7, 7:5.

Do zápasu vstoupila Plíšková prohraným servisem, ztracené podání si však rychle vzala zpátky a brejkem v šesté hře si pomohla k tomu, aby tuto sadu ovládla 6:4. Do druhého setu měla lepší nástup méně zkušenější hráčka, která se dostala do vedení 2:0. První nasazená si však připsala důležitý rebrejk a jelikož se dalšího brejku dočkala favoritka v sedmé hře, stačilo ji neztratit do konce dějství servis. To se ovšem nestalo. Za stavu 5:4 totiž nedopodávala zápas do vítězného konce a od té doby neuhrála v tomto setu už ani jeden gem. V závěrečném setu byla členka první padesátý světa dvakrát o brejk napřed. Po druhém brejku vedla 4:2, vedení však ztratila a za stavu 4:5 musela při vlastním servisu čelit stavu 15:40 a celkem třem mečbolům. Ty odvrátila, v jedenácté hře vzala soupeřce servis a zápas ukončila čistou hrou. O postup do semifinále jí čeká Rebecca Petersonová.

Hradecká postupuje přes Zaryckou do čtvrtfinále
První českou tenistkou, která si zajistila postup mezi nejlepších osm hráček ITS Cupu v Olomouci, se stala Lucie Hradecká. Zkušená česká tenistka se po bezmála třech měsících představila ve dvouhře a v hanácké metropoli vyhrála již druhý zápas v řadě! Ve středu dovolila šestnáctileté Anně Siskové pouhé tři gemy, ve čtvrtečním zápase se na postup nadřela o poznání více! 

Devatenáctiletá Zarycká se zkušenější soupeřky vůbec nezalekla a sehrála velmi kvalitní utkání. Úvodní sadu dovedla až do tiebreaku, ve kterém měla setbol, avšak ten neproměnila a vzápětí ukončila první set právě Hradecká. Zaryckou tento moment však nepoložil, ve druhé sadě předvedla zlepšený výkona a vynutila si rozhodující set! V něm měla Hradecká za stavu 5:4 dva mečboly, ty však bojující Zarycká odvrátila. V závěru zápasu už si Hradecká utkání pohlídala a postoupila do čtvrtfinále. 

Malečková vyřadila osmou nasazenou
Jesika Malečková si letos potřetí zahraje ve čtvrtfinále. Česká tenistka v osmifinálovém duelu porazila osmou nasazenou Annu-Karolinu Schmiedlovou, se kterou si poradila 6:4, 5:7, 6:3. Malečková měla k vítězství našlápnuto již po druhém setu, ve kterém vedla 4:2, protihráčka však brejky v osmé a dvanácté hře dotáhla zápas do třetího dějství. V něm domácí hráčka získala nejprve podání soupeřky v sedmém gemu, na což navázala také o dvě hry později. O první semifinále v sezóně si Češka zahraje s Michaelou Hončovou.

Allertová se trápila s hráčkou ze čtvrté stovky
Denisa Allertová se na turnaji ITF v Olomouci dostala do čtvrtfinále. Česká tenistka ve čtvrtečním večerním duelu zdolala Annu Morginovou 7:5, 3:6, 6:3 a o postup do semifinále si tak zahraje s Lucií Hradeckou.

Zarycká obrat v deblu nedotáhla
Anastasia Zarycká společně s Victorií Munteanovou vypadly v Olomouci ve čtyřhře ve čtvrtfinále. Česko-francouzská dvojice ve čtvrtek odpoledne nestačila na čtvrtý nasazený debl Korašviliová, Marfutinová, se kterým prohrála 6:7 (3), 6:1, 5:10.

Muchová si spravila chuť ve čtyřhře
Karolína Muchová si po nevydařeném vystoupení ve dvouhře spravila chuť alespoň ve čtyřhře. Společně s Richél Hogenkampovou porazily ve čtvrtfinále dvojici Laineová, Santamariaová 6:4, 7:6 (5), díky čemuž se může těšit na boj o finále.

2. kolo dvouhry
ANASTASIA ZARYCKÁ (301.) - LUCIE HRADECKÁ (151.) [5] 6:7 (6), 6:2, 5:7
Amandine Hesseová (FRA, 204.) [7] - Bernarda Peraová (USA, 217.) 2:6, 2:6
Michaela Hončová (SVK, 362.) - Jessica Pieriová (ITA, 297.) 4:6, 6:1, 6:3
Anastasia Pribylová (RUS, 476.) [WC] - Rebecca Petersonová (SWE, 181.) [6] 0:6, 3:6
Laura Schäderová (GER, 321.) - Richel Hogenkampová (NED, 99.) [2] 4:6, 3:6
Anna-Karolina Schmiedlová (SVK, 176.) [8] - JESIKA MALEČKOVÁ (299.) 4:6, 7:5, 3:6
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (41.) [1] - KAROLÍNA MUCHOVÁ (349.) 6:4, 5:7, 7:5
DENISA ALLERTOVÁ (107.) [3] - Anna Morginová (RUS, 344.) 7:5, 3:6, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
Jakupovičová, Marozavaová (SLO/BLR) [1] - Hesseová, Rodriguezová (FRA/MEX) 3:6, 6:2, 8:10
Korašviliová, Marfutinová (UKR/RUS) - Munteanová (FRA), ZARYCKÁ 7:6 (3), 1:6, 10:5
Benoitová, Eikeriová (BEL/NOR) - Hončová, Serbanová (SVK/ROU) 4:6, 3:6
Laineová, Santamariaová (FRA, USA) - Hogenkampová (NED), MUCHOVÁ 4:6, 6:7 (5)

ITS CUP den po dni

19.7.2017

ITS Cup: Hradecká se představila drtivým vítězstvím, postupují i Zarycká s Malečkovou

18.7.2017

ITS CUP: Kr. Plíšková se trápila v prvním setu, ale postupuje. Allertová na úvod ztratila dvě hry

17.7.2017

ITS CUP: Kladivová nasazenou jedničku nezaskočila, českou bitvu ovládla Žovincová

16.7.2017
ITS CUP: M. Pantůčková otočila zápas, do finále kvalifikace postoupily také Kladivová s Žovincovou

15.7.2017
ITS CUP: Do druhého kvalifikačního kola v Olomouci prošlo sedm Češek