ITS Cup: Hradecká se představila drtivým vítězstvím, postupují i Zarycká s Malečkovou

- Daniel Kubelka

Olomoucký ITS Cup pokračoval ve středu dalšími zápasy úvodního kola dvouhry a čtyřhry. Ve hře se objevila jedna z hvězd turnaje, pětinásobná fedcupová vítězka a dvojnásobná grandslamová šampiónka Lucie Hradecká, která na úvod smetla Annu Siskovou za hodinu hru. Postup do druhého kola vydřela v těžké bitvě Jesika Malečková a dál si zahraje i Anastasia Zarycká.

Hradecká ztratila pouhé tři hry
Lucie Hradecká (151.) vstoupila do podniku ITF v Olomouci zcela jednoznačným vítězstvím nad Annou Siskovou, kterou přesně po hodině hry porazila 6:2, 6:1. Pátá nasazená vzala své protihráčce startující na divokou kartu šestkrát servis, zatímco sama Hradecká přišla o podání pouze jednou v úvodní sadě. O postup mezi osm nejlepších zabojuje zkušená tenistka s Anastasií Zaryckou (301.).

Žovincová na úspěch z kvalifikace nenavázala
Vendula Žovincová (778.) nedokázala v Olomouci postoupit do 2. kola. Na úvod hlavní soutěže nestačila na šestou nasazenou Rebeccu Petersonovou ze Švédska, které podlehla ve dvou setech 0:6 a 2:6.

Zarycká po skreči Kamenské postupuje
Anastasia Zarycká (301.) si zahraje na ITS Cupu v Olomouci i ve druhém kole. V úvodním zápase hlavní soutěže slaví postup poté, co za stavu 6:4 a 3:1 její soupeřka, Viktoria Kamenská (182.) z Ruska, utkání předčasně ukončila. V polovině první sady obě hráčky ztratily po jednom podání, brejk v desáté hře pomohl Zarycké k zisku úvodní sady. Druhý set již neměl dlouhého trvání, když ve čtvrtém gemu po brejku zvýšila na 3:1, její soupeřka zápas vzdala kvůli zraněnému kotníku. Zarycká se navíc po tomto vítězství vůbec poprvé v kariéře posunu do třetí světové stovky.

Malečková ve třech setech vybojovala postup
Jesika Malečková (299.) vydřela postup do 2. kola. Na úvod hlavní soutěže potřebovala na slovinskou kvalifikantku Ninu Potocnikovou (465.) tři sety a takřka dvě a tři čtvrtě hodiny, když nakonec zvítězila 6:3, 5:7 a 7:6(4). Malečková v úvodní sadě plné ztracených podání otočil stav 0:2 a ujala se vedení v zápase. Podobně začala i druhý set, ze stavu 0:3 otočila na 5:4, jenže Potocniková povedeným závěrem vybojovala rozhodující třetí dějství. To bylo i přes problémy obou hráček naprosto vyrovnané, rozhodl tak až tiebreak, ve kterém se lépe dařilo favoritce duelu Malečkové. Ta se v dalším zápase utká se Slovenkou Annou-Karolínou Schmiedlovou.

Kareisová s Kollárovou padly v 1. kole deblu

Ludmila Kareisová s Barborou Kollárovou prohrály v úvodním kole čtyřhry v Olomouci s francouzsko-mexickou dvojicí Hesseová, Rodriguezová ve dvou setech, 6:7(2) a 1:6. Úvodní set přitom Češky rozehrály skvěle. Po brejku vedly 4:1, následně ještě 5:4, jenže po ztrátě servisu musely rebrejkem zachraňovat alespoň tiebreak, v něm však uhrály jen dva body. Druhá sada už byla jasnou záležitostí zkušenější dvojice, která českým soupeřkám povolila jediný gem.

 Muchová s Hogenkampovou vyřadily nasazené trojky

Karolína Muchová s Rachel Hogenkampovou z Nizozemska vyřadily z deblového pavouka třetí nasazený pár, rusko-bosenskou dvojici Morginová, Tinjičová porazily dvakrát 6:4. Úvodní set byl jako na houpačce. Muchová se svou parťačkou prohrávaly 0:2, následně vedly 4:2, jenže o chvíli později platilo znovu vyrovnané skóre, které zlomil až další úspěšný brejk v závěru setu. Do druhého dějství vstoupily Muchová s Hogenkampovou brejkem a výhodu držely až do osmé hry, kdy jejich sokyně srovnaly skóre na 4:4. Závěr ale znovu patřil česko-nizozemskému páru, který tak slaví postup do čtvrtfinále.

 

1. kolo dvouhry

VENDULA ŽOVINCOVÁ (778.) [Q] - Rebecca Petersonová (SWE, 181.)  0:6, 2:6
Pera Bernardová (USA, 217.) - Marie Benoitová (BEL, 422.) [WC]  6:1, 6:2
Katarzyna Kawaová (POL, 366.) - Anna Morginová (RUS, 344.)  5:7, 3:6
ANASTASIA ZARYCKÁ (CZE, 301.) - Viktoria Kamenská (RUS, 182.)  6:4, 3:1
ANNA SISKOVÁ (-) [WC] - LUCIE HRADECKÁ (151.) [5]  2:6, 1:6
Nina Potocniková (SLO, 465,) [Q] - JESIKA MALEČKOVÁ (299.)  3:6, 7:5, 6:7(4)
Anna-Karolína Schmiedlová (SVK, 176.) [8] - Maria-Teresa Torro-Florová (ESP, 246.)  6:2, 4:0 skreč Torro-Florová

1. kolo čtyřhry

Jakupovicová, Marozavová (SLO/BLR) [1] - Konigová, Schaederová (AUT/GER)  6:2, 6:1
KAREISOVÁ, Kollarová (SVK) [WC] - Hesseová, Rodriguezová (FRA/MEX)  6:7(2), 1:6
Laineová, Santamariaová (FIN/USA) - Anas. Prybilovová, Anna Pribylovová (obě RUS)  6:2, 7:5
Hončová, Serbanová (SVK/ROU) - Kawaová, Takahatová (POL/JPN) [2]  7:5, 6:2
Hogenkampová (NED), MUCHOVÁ - Morginová, Tinjicová (RUS/BIH) [3]  6:4, 6:4

ITS CUP den po dni

18.7.2017

ITS CUP: Kr. Plíšková se trápila v prvním setu, ale postupuje. Allertová na úvod ztratila dvě hry

17.7.2017

ITS CUP: Kladivová nasazenou jedničku nezaskočila, českou bitvu ovládla Žovincová

16.7.2017
ITS CUP: M. Pantůčková otočila zápas, do finále kvalifikace postoupily také Kladivová s Žovincovou

15.7.2017
ITS CUP: Do druhého kvalifikačního kola v Olomouci prošlo sedm Češek