VIDEO: Nejlepší úder měsíce června? V nominaci jsou hned tři Češky!

- Jan Havlovic

Oficiální webové stránky okruhu WTA jako již tradičně vyhlašují soutěž o nejlepší úder měsíce. Do červnové nominace se dostaly hned tři české tenistky – Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Petra Krejsová!

1. Lucie Šafářová – Darja Gavrilovová (AUS) 6:7 (4), 6:3, 7:6 (5) – Birmingham, semifinále
První nominovanou českou tenistkou v anketě o nejlepší úder měsíce je Lucie Šafářová. Třicetiletá tenistka našla na travnatém povrchu ztracenou formu a předváděla skvělé výkony! Tenisové fanoušky nadchla především výměna z jejího zápasu proti Darje Gavrilovové, která nabídla celkem 25 úderů. Šafářová ji ukončila vítězným forhendem, avšak bouřlivý potlesk fanoušků byl směřován oběma tenistkám, které se vydaly doslova ze všech sil!

2. Petra Kvitová – Ashleigh Bartyová (AUS) 4:6, 6:3, 6:2 – Birmingham, finále
Pohádka Petry Kvitové byla dokonána na turnaji v Birminghamu, kde se sedmadvacetiletá tenistka radovala ze svého prvního triumfu po návratu na dvorce. Po celý turnaj předváděla česká lvice skvělé výkony. Do nominace o nejlepší úder měsíce se dostal její precizně provedený stopbal z finálového utkání proti Australance Bartyové. Po vítězném úderu si Petra hlasitě zakřičela své pověstné „Pojď!“.

3. Petra Krejsová – Jelena Jankovičová (SRB) 6:3, 7:5 – Hertogenbosch, 1. kolo
Poprvé se prodrala do hlavní soutěže a hned si připsala skalp bývalé světové jedničky! Takový počin se povedl Petře Krejsové na turnaji v Hertogenboschi. Tenisové fanoušky nadchl tweener české hráčky, který je v ženském tenise k vidění opravdu jen zřídkakdy.

4. Caroline Wozniacká (DEN) – Karolína Plíšková 4:6, 4:6 – Eastbourne, finále
Čtvrtou nominovanou hráčkou je Dánka Caroline Wozniacká, která sice v souboji o titul proti Karolíně Plíškové neuspěla, avšak do výběru nejlepších úderů měsíce se přesto dostala. Bývalá světová jednička totiž předvedla v zápase s českou tenistkou povedenou smeč, kterou hrála v záklonu při návratu k základní čáře!

5. Simona Halepová (ROU) – Tuan Jing-jing (CHN) 3:6, 6:3, 6:2 – Eastbourne, 1. kolo
Poslední nominovanou hráčkou je Simona Halepová z Rumunska. Vyhlášená obranářka vypadla na turnaji v Eastbourne ve čtvrtfinále, nicméně tenisovou veřejnost zaujala povedeným forhendem ze zápasu proti Jing-Jing Tuan. Halepová se dostala do defenzivy a vše nasvědčovalo, že Číňanka výměnu ukončí, avšak světová dvojka vytáhla skvělý prohoz!

Hlasovat můžete ZDE.

Karolína Plíšková a Petra Kvitová v nominaci na nejlepší hráčku měsíce

Webové stránky WTA rovněž oznámily nominaci na nejlepší hráčku měsíce června. Do výběru tří hráček se dostaly také dvě české tenistky – Karolína Plíšková a Petra Kvitová!

Prvně jmenovaná se blýskla na turnaji v Eastbourne, kde dokázala poprvé v kariéře zvítězit a přidala do své sbírky třetí letošní titul. Z turnajového vavřínu se radovala také Petra Kvitová, která ovládla ve velkém stylu turnaj v Birminghamu! Třetí nominovanou je Španělka Garbiňe Muguruzaová, vítězka letošního Wimbledonu. 

Hlasovat můžete ZDE