ITS CUP: Kr. Plíšková se trápila v prvním setu, ale postupuje. Allertová na úvod ztratila dvě hry

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OLOMOUCE: V průběhu úterního dne se na olomoucké antuce představila největší hvězda letošního ročníku Kristýna Plíšková, která se na úvod trápila s kvalifikantkou Santamariaovou. Kromě aktuálně 41. tenistky světa se divákům předvedla také Denisa Allertová, ta se na kurtu příliš dlouho nedržela a po hladké výhře postoupila do druhého kola! Naopak Gabriela Pantůčková nedokázala prolomit špatné období a zaznamenala devátou porážku v řadě. Miriam Kolodziejová poté nezvládla velmi dlouhý duel proti Michaele Hončové ve třech sadách.

Kr. Plíšková se trápila v úvodním setu, první zápas však zvládla
Kristýna Plíšková na turnaji na úvod potvrdila roli první nasazené hráčky, když dokázala postoupit do osmifinále. Česká hráčka v prvním kole porazila Sabrinu Santamariaovou 7:6 (3), 6:1. Plíšková v úvodním setu vedla rychle 3:0, za stavu 5:3 a 6:5 však set dopodávat nedokázala. O osudu tak rozhodl tiebreak, v němž pětadvacetiletá tenistka uspěla. Ve druhém setu poté neměla s Američankou již žádné problémy a o čtvrtfinále si tak zahraje s Karolínou Muchovou.

Muchová zvládla otočit duel se zkušenější Italkou
Karolína Muchová se na ITF v Olomouci podívá potřetí na zdejším turnaji minimálně do osmifinále. Dvacetiletá Češka v úvodním kole porazila Italku Giulii Gatto-Monticoneovou 3:6, 6:4, 6:4. O postup do čtvrtfinále bude Muchová čelit první nasazené Kristýně Plíškové.

Allertová bez problémů postoupila do druhého kola
Třetí nasazená hráčka turnaje Its Cup v Olomouci, Denisa Allertová, si v úterý si zajistila postup do druhého kola! Česká fedcupová reprezentantka potvrdila na olomoucké antuce roli velké favoritky, když porazila rumunskou kvalifikantku Serbanovou ve dvou setech. Allertová na kurtu jasně dominovala, své soupeřce povolila pouhé dva gemy a za hodinu hry bylo hotovo. "Předvedla jsem velmi slušný výkon a jsem velmi ráda, že jsem utkání zvládla," hodnotila Allertová zápas v rozhovoru pro Tenisový svět. 

Pantůčková zaznamenala devátou pořážku v řadě
Gabriela Pantůčková zažívá v posledních týdnech velký pokles formy. Dvaadvacetiletá tenistka čeká na vítězství ve dvouhře od začátku května a v úterý v Olomouci prohrála podeváté v řadě. Česká tenistka nestačila v prvním kole turnaje v hanácké metropoli na Rusku Anastasii Pribylovou, startující na divokou kartu, které podlehla ve dvou setech. "Porážka mě moc mrzí, neboť to bylo na domácí půdě. Musím se do toho znovu dostat a doufám, že se to otočí," věří Pantůčková.  

Kolodziejové se obrat nepovedl
Miriam Kolodziejová se s Olomoucí loučí po úvodním odehraném zápase. Mladá tenistka startovala na turnaji na divokou kartu a do prvního kola dostala Michaelu Hončovou, se Slovenkou ovšem prohrála 6:7 (4), 7:6 (4), 2:6. Kolodziejová byla v úvodním setu od začátku brejk pozadu, v průběhu sady srovnala ale na 4:4 a za stavu 6:5 podávala na vítězství v dějství. To se jí nepovedlo, stejně jako následný tiebreak. Ve druhém setu znovu rychle byla o dva gemy pozadu, opětovně však srovnala a když za stavu 4:5 a 5:6 nedovolila protihráčce dopodávat do vítězného konce, urvala zkrácenou hru pro sebe. Ve třetím dějství ovšem měla navrch Hončová, ta hned čtyřikrát vzala domácí hráčce její servis.

Videa po deblu

1. kolo dvouhry

GABRIELA PANTŮČKOVÁ (320.) - Anastasia Pribylová (RUS, 454.) [WC] 6:7 (3), 3:6
Jessica Pieriová (ITA, 297.) - Dalila Jakupovičová (SLO, 138.) [4] 7:6 (4), 6:3
Victoria Rodriguezová (MEX, 251.) - Richel Hogenkampová (NED, 104.) [2] 6:7 (5), 2:6
Amandine Hesseová (FRA, 184.) [7] - Ulrikke Eikeriová (NOR, 278.) 6:2, 6:1
DENISA ALLERTOVÁ (107.) [3] - Raluca Georgiana Serbanová (ROU, 394.) [Q] 6:1, 6:1
Giulia Gatto-Monticoneová (ITA, 272.) - KAROLÍNA MUCHOVÁ (321.) 6:3, 4:6, 4:6
Laura Schäderová (GER, 341.) - Melanie Stokkeová (NOR, 319.) 5:7, 6:2, 6:2
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (56.) [1] - Sabrina Santamariaová (USA, 501.) [Q] 7:6 (3), 6:1
Michaela Hončová (SVK, 375.) - MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (458.) [WC] 7:6 (4), 6:7 (4), 6:2

1. kolo čtyřhry
KLADIVOVOVÁ, SISKOVÁ [WC] - Benoitová, Eikeriová (BEL/NOR) 2:6, 6:3, 4:10
Korašviliová, Marfutinová (UKR/RUS) - BŘEČKOVÁ, ŠUMOVÁ [WC] 6:3, 6:2
Mijaciková, Potocniková (CRO/SLO) - Munteanová (FRA), ZARYCKÁ 4:6, 6:1, 5:10

ITS CUP den po dni

17.7.2017

ITS CUP: Kladivová nasazenou jedničku nezaskočila, českou bitvu ovládla Žovincová

16.7.2017
ITS CUP: M. Pantůčková otočila zápas, do finále kvalifikace postoupily také Kladivová s Žovincovou

15.7.2017
ITS CUP: Do druhého kvalifikačního kola v Olomouci prošlo sedm Češek