Rieter Open Pardubice: Déšť si vyžádal přesun finále do haly. Titul slaví Rakušan Novak

- Jan Vojkůvka

Letošní Rieter Open v Pardubicích zná svého šampiona! Stal se jím šestý nasazený Rakušan Dennis Novak, který ve finále dokázal přehrát Slováka Alexe Molčana 7:6 (3), 6:3 a slaví svůj třetí letošní titul.

Počasí dnes pardubickým pořadatelům příliš nepřálo a místo vyvrcholení na antukových dvorcích museli finálový duel přesunout pod střechu do haly na tvrdý povrch.

Favorizovaný třiadvacetiletý Novak dokázal rychlejšího povrchu využít k tomu, aby nepustil svého soupeře ani k jednomu brejku a oba brejkboly, jimž čelil, dokázal odvrátit. Molčan však kladl tuhý odpor a první set dovedl až do zkrácené hry, v níž trochu smolně prohrál 3:7.

Právě ve druhém setu měl Molčan své dva brejkboly, ale Novak si s nimi dokázal poradit a naopak sám v osmé hře dokázal prorazit podání soupeře, čímž definitivně zlomil utkání na svou stranu. Molčan se v posledním devátém gemu už do šance na returnu nedostal.

Rakouský tenista Dennis Novak, jemuž patří 394. místo na světovém žebříčku, v Pardubicích vybojoval svůj devatenáctý triumf na turnajích kategorie futures a nadále bojuje o návrat do třetí stovky světa, v níž figuroval v letech 2015 a 2016.

Po finálovém utkání a slavnostním ceremoniálu se pro Tenisový svět vyjádřila také ředitelka pardubického turnaje Eva Nováková, jež objasnila nutnost přesunu do haly a vyjádřila také spokojenosti s průběhem celého ročníku Rieter Open 2017.

Finále mužů
Dennis Novak (AUT, 6) - Alex Molčan (SVK) 7:6 (3), 6:3