Rieter Open Pardubice: Kopřiva s Pospíšilem získali deblový triumf! Ve dvouhře bude finále bez Čechů

- Filip Lefenda

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PARDUBIC: Pardubický turnaj kategorie Futures s dotací 25 tisíc amerických dolarů má na programu předposlední hrací den, v němž se rozhodlo o finalistech dvouhry i vítězích čtyřhry. Vít Kopřiva prohrál se Slovákem Molčanem a na "double" nezaútočil. Dvacetiletý Čech si však náladu spravil odpoledne ve finále čtyřhry, do něhož nastoupil v páru s krajanem Jaroslavem Pospíšilem a společně vybojovali první letošní trofej.

Po porážce v semifinále dvouhry se Vít Kopřiva odpoledne postavil po boku Jaroslava Pospíšila k finále čtyřhry a po skvělém obratu slaví oba hráči první letošní triumf. V souboji o trofej dokázali pokořit první nasazené Ivana Sabanova a Mateje Sabanova 4:6, 6:1, 10:2.

V prvním setu Kopřiva s Pospíšilem kladli tuhý odpor a ze stavu 2:5 dokonce stáhli na 4:5 a mohli podávat na srovnání skóre. Jenže v klíčovém gemu ztratili servis a prohráli úvodní sadu. Ve druhé sadě se obrázek hry kompletně změnil a český pár centrálnímu dvorci dominoval.

Chorvaté si v prostředním dějství uhráli jen jeden gem při vlastním podání a do rozhodujícího supertiebreaku rozhodně nenastupovali jako favorité. Momentální forma byla na straně Kopřivy s Pospíšilem, kteří navíc svého vzepětí dokonale využili, hned zkraje supertiebreaku uskočili do vedení a soupeřům povolili pouhé dva body. Po výhře 10:2 tak mohli začít slavit.

Finále bez domácího zástupce

Překvapivým finalistou pardubického turnaje Futures je Slovák Alex Molčan. Včerejší přemožitel Jana Mertla v pátek vyzrál i na osmého nasazeného Víta Kopřivu, kterého porazil 6:4 a 6:3. Ve finále se slovenský tenista utká s Rakušanem Dennisem Novakem.

„Alex hrál výborně. V obou setech, myslím, že rozhodla taková moje menší nepozornost na servisu, zatímco Alex hrál konstantně a výborně,“ hodnotil Kopřiva po utkání. „Brejky zkraje setu neměly na nic vliv, ale když jsem si prohrál podání za stavu 4:5, tak už s tím nemůžu nic udělat. Je to škoda,“ podotkl český mladík, který se propracoval do semifinále i minulý týden v Ústí nad Orlicí.

Semifinále dvouhry
VÍT KOPŘIVA (460.)[8] – Alex Molčan (SVK, 518.) 4:6, 3:6
Fabien Reboul (FRA, 575.) – Dennis Novak (AUT, 394.)[6] 3:6, 3:6

Finále čtyřhry
I. Sabanov, M. Sabanov (oba CRO)[1] – KOPŘIVA, POSPÍŠIL 6:4, 1:6, 2:10

Turnaj v Pardubicích den po dni:

13.7.2017
Rieter Open Pardubice: Kopřiva přehrál Nouzu, Mertl uhrál s Molčanem jen tři gemy a končí

12.7.2017
Rieter Open Pardubice: Michnev překvapivě prohrál s Nouzou

11.7.2017
Rieter Open Pardubice: Jaloviec s Michnevem postupují, Konečný vypadl s kvalifikantem

10.7.2017
Rieter Open Pardubice: Mertl s Nouzou postoupili do druhého kola, další Češi se s turnajem loučí

9.7.2017
Rieter Open Pardubice: Do hlavní soutěže prošlo trio domácích tenistů

8.7.2017
Rieter Open Pardubice: Do finále kvalifikace prošlo šest Čechů z šestadvaceti


Galerie