VIDEO: Nadalův úder do hlavy hitem internetu. Reklama, rituál i úsměvný klip

- Filip Lefenda

O jeden z nejvtipnějších momentů letošního Wimbledonu se neúmyslně postaral Rafael Nadal. Ten se chtěl v útrobách stadionu jen těsně před nástupem k utkání s Lucemburčanem Müllerem rozcvičit, neuvědomil si však, že se nachází zrovna ve sníženém prostoru dveří, a tak jeho hlava inkasovala ihned po prvním výskoku tvrdý zásah. Oba tenisté se neubránili smíchu a fanoušci nyní celou příhodu „okořeňují“ dalšími vtipnými postřehy a úpravami.

Světová dvojka schytala bolestivý zásah do hlavy a o pouhých dvacet vteřin později již vcházela na zaplněný centrální kurt a zdviženou pravicí zdravila zaplněné ochozy. Co se dělo pak? Nadal, který do utkání vstupoval s bilancí osmadvaceti vyhraných grandslamových setů v řadě, prohrál první dvě sady. Fanoušci si okamžitě dělali legraci, že jeho výkon je poznamenán právě úderem do hlavy (na videu v čase 0:41).

Jiní vidí celou situaci trochu jinak. Rafael Nadal, ač hrající s raketou značky Babolat, měl nepodařený výskok učinit záměrně za účelem pořízený krátkého reklamního „šotu“ pro společnost Head (v překladu hlava – pozn. redakce), s jejímiž raketami v současnosti hrají třeba taková esa, jako Andy Murray, Novak Djokovič či Tomáš Berdych. Přidá se jednatřicetiletý Španěl v brzké době mezi ně?

Vše je samozřejmě míněno v legraci, stejně jako další hlasy, které hovoří o tom, že jde jen o jeden z dalších kousků z už tak bohatého seznamu Nadalových rituálů. 

Za použití videa a zvuků incidentu dokonce vznikl i parodující videoklip ke známé hitovce Pump Up the Jam belgické skupiny Technotronic. A nutno říci, že je vážně úsměvný.

Minimálně Nadala po utkání smích přešel. V zápase proti Müllerovi sice dokázal zlikvidovat manko dvou setů, v pátém dějství ale poté, co v duelu využil jen dva brejkboly z celkových šestnácti, prohrál 13:15 a s turnajem se nečekaně rozloučil už v osmifinále.