Serena Williamsová opustí po dlouhých 276 týdnech elitní desítku žebříčku

- Jan Havlovic

Americká tenisová legenda Serena Williamsová si užívá mateřských povinností, což zapříčinilo, že poprvé od 1. dubna 2012 vypadne ze světové desítky. Ve virtuálním žebříčku aktuálně u jejího jména svítí pozice číslo patnáct.

Poslední soutěžní zápas odehrála pětatřicetiletá Američanka na letošním Australian Open, kde po finálové výhře nad svou sestrou Venus stanovila nový rekord otevřené éry tenisu v počtu grandslamových titulů (23, pozn. red.). Poté Williamsová oznámila, že čeká svého prvního potomka.

Svůj návrat plánuje na začátku roku 2017 právě na Australian Open, kde bude obhajovat titul. Mezitím však ztratí velký počet bodů, s čímž souvisí také žebříčkový propad. Z konta tenistky pocházející z Michiganu se odepíší mj. body za loňské vítězství ve Wimbledonu, a tak jedna z nejlepších hráček tenisové historie poprvé po 276 týdnech opustí světovou desítku!

Nejdéle působící hráčkou v TOP 10 je tak aktuálně Simona Halepová, která se mezi tenisovou smetánku drží již 182. týden! Rumunská obranářka se do světové desítky prodrala v lednu 2014 a aktuálně si brousí zuby i na pozici světové jedničky.

V All England Clubu Halepové odpadla velká konkurentka v podobě Karolíny Plíškové. Pořád však na dálku soupeří s Angelique Kerberovou, která se rovněž drží stále ve hře. Na jejích případný vzájemný souboj může dojít až v samotném finále.

Zajímavý boj o pozici ve světové desítce slibuje souboj mezi Jelenou Ostapenkovou a starší ze sester Williamsových, Venus. Obě zmíněné tenistky čeká v pondělí osmifinálový duel a pokud uspějí, střetnou se ve čtvrtfinále v přímém souboji o místo ve světové desítce!

 

Wimbledon got me like: Easy standing drills this morning. Go easy.

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Čec 3, 2017 v 8:21 PDT