VIDEO: Williamsová vjela do křižovatky na zelenou. Bude očištěna?

- Jan Vojkůvka

Vyšetřování nehody, jejíž účastnicí byla na začátku června na Floridě také Venus Williamsová, nadále pokračuje. Světlo do případu by mohly vnést nově zveřejněné záběry tragédie. Podle nejnovějších informací by mohly vést až k očištění slavné tenistky.

Doposud byla sedmatřicetiletá Venus Williamsová, jež v současnosti hraje ve Wimbledonu, kde si zajistila postup do osmifinále, považována za viníka nehody, při níž zemřel osmasedmdesátiletý Jerome Barson, který podlehl zraněním utrpěným během srážky.

Nově zveřejněné video však zachycuje vozidlo Williamsové, která vjíždí do křižovatky na zelenou. Kvůli ponechání přednosti jedoucímu vozu ale nestihla přes ulici projet včas, na semaforu ji blikla červená, zatímco provozu z pravé strany naskočila zelená. Než stihla Williamsová dojet na konec křižovatky, tvrdě do ni narazilo vozidlo řízené sedmašedesátiletou Lindou Barsonovou, jež z nehody vyvázla se zlomeninami. Její manžel po dvou týdnech zemřel.

„Na základě důkazů získaných během probíhajícího vyšetřování bylo zjištěno, že vozidlo řízené Venus Williamsovou vjelo na křižovatku v souladu se zákonem,“ uvedl v prohlášení policejní mluvčí Paul Rogers.

„Venus vjela na křižovatku na zelenou, její posun vozovkou byl omezen a ze zákona měla právo projet,“ řekl advokát americké tenistky Malcolm Cunningham.

S tím však nesouhlasí právník rodiny Barsonů, kteří podali na Williamsovou žalobu. „Zveřejněné video z policejního okrsku Palm Beach Gardens jednoznačně podporuje naši verzi, že slečna Williamsová zůstala v křižovatce i v době, kdy už měla červenou,“ podotkl Michael Steinger zastupující rodinu mrtvého muže. „Neexistuje nic, co by zpochybňovalo, že slečna Williamsová setrvávala na cestě na červenou a svědkové jasně potvrzují, že Barsonovi měli naopak zelenou,“ upozornil.

Policejní vyšetřování nadále pokračuje a obě strany doufají, že právě nové video z místa nehody osvětlí, kdo je viníkem nehody.