Tak takhle ne! Tomic dostal pokutu a navíc ho opustil sponzor

- Radek Štohl

Bernard Tomic dosud ze všech svých dosavadních eskapád odešel s finanční pokutou, po dalším nevybíravém chování bude muset ovšem zvážit, zda bude v těchto prohřešcích pokračovat. Poté, co po prohraném duelu ve Wimbledonu na tiskové konferenci uvedl, že ho tenis nebavil, s vypověděl smlouvu s problémovým hráčem sponzor Head, který Australanovi dodával tenisové vybavení. Kromě toho ho nemine ani pokuta.

Tomic letos na nejslavnějším turnaji světa vypadl již v úvodním kole, v němž nestačil na výborně hrajícího Mishu Zvereva, se kterým prohrál 4:6, 3:6, 4:6. Na pozápasové tiskové konferenci poté vyvolal pořádný rozruch, když prohlásil, že v současné době nemůže najít žádnou motivaci. V zápase proti Zverevovi se údajně dokonce i nudil.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a před dvěma dny ho postihla finanční pokuta činící 15 000 amerických dolarů. Pro tenistu pocházejícího z německého Stuttgartu se nejednalo o první povinné placení na nevhodné výroky a tak by si z celé situace do dneška možná ani pořádně nic nedělal.

Jeho chování se však přestalo líbit sponzoru Head, který se zabývá výbobou tenisového vybavení. Nizozemská společnost totiž vydala prohlášení, z něhož čtyřiadvacetiletý hráč rozhodně nebude mít žádnou radost.

„Během Wimbledonu jsme byli extrémně znepokojeni s výroky jednoho našich sportovců. Jeho názory se neshodují s naším přístupem k tenisu, profesionalismem a respektem k této hře. Z tohoto důvodu tak ukončujeme spolupráci s Bernardem Tomicem," stojí na webu sports.nbcsports.com.

Tenista s velkým potenciáelm se před šesti lety probojoval na třetím grandslamu sezóny do čtvrtfinále, v té době prohrál coby osmnáctiletý s Novakem Djokovičem. Poté ho neminulo několik problémů a i kvůli zraněním se musel znovu rvát mezi nejlepší. V minulém roce se i propracoval na sedmnáctou příčku světa, jak se však zdá, starý dobrý Australan je zpátky v plné síle.