Denní menu, 7.7.2017: Ve Wimbledonu jdou v deblu dále Peschkeová a Strýcová, Krejčíková končí. Zarycká úřadovala ve čtvrtfinále v Německu

- Jan Havlovic

V průběhu pátečního dne se čeští fanoušci mohli těšit v All England Clubu na trojici čekých tenistek, které budou usilovat o postup ve čtyřhře. Našim reprezentantům se v tomto týdnu daří na turnajích ITF, v sobotním semifinále dvouhry se díky dnešním vítězstvím představí Tomáš Papík, Karolína Muchová a Anastasija Zarycká. V Ústí nad Orlicí vrcholí Rieter Open, v pátek byly na programu semifinálové duely a finále čtyřhry. Z postupu do finále dvouhry se radoval Jaloviec, titulu ze čtyřhry poté Vocel s Gengelem.

NA ROZJEZD

10:30 

VE FINÁLE SINGLU JALOVIEC, TITUL SLAVÍ VOCEL S GENGELEM: Turnaj Rieter Open v Ústí nad Orlicí měl na programu předposlední hrací den! V pátek dopoledne sehrál svůj semifinálový duel Marek Jaloviec, který ve dvou setech přehrál Rakušana Novaka a podruhé v této sezoně postoupil do finále! To Vít Kopřiva nedokázal dotáhnout do vítězného konce duel se Švédem Mrdihou a na turnaji končí v semifinále. O titul ve čtyřhře budou bojovali Matěj Vocel s Markem Gengelem, kteří po velmi napínavém super tiebreaku přehráli první nasazenou dvojici, díky čemuž při první společné akci vyhráli deblový titul.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

12:30

PESCHKEOVÁ S GRÖNEFELDOVOU VYBOJOVALY POSTUP DO OSMIFINÁLE: Květa Peschkeová, zkušená česká deblistka, v pátek společně s Němkou Grönefeldovou úspěšně zvládla postoupit do osmifinále slavného turnaje. Dvanáctý nasazený pár ve svém druhém představení v All England Clubu narazil na duo Čchang, Stephensová, se kterým si poradil 7:6( 5), 5:3. Největší krizi zápasu musel favorizovaný debl řešit v úvodní sadě, kdy prohrával 3:5, rebrejkem však dokázal nepříznivé skóre zvrátit. Následně mohl za stavu 6:5 uzavřít i celý set na vlastním servisu, po třech nevyužitých setbolech ovšem soupeřky dokázala urvat tiebreak. Česko-německá dvojice, která obhajuje loňskou účast ve čtvrtfinále, dokázala zkrácenou hru ustát, když využila šestý setbol v tomto dějství. - Čchang, Stephensová (TPE/USA) - Grönefeldová (GER), Peschkeová - 6:7 (5), 2:6

Více se Wimbledonu věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

13:00

ZARYCKÁ PO JEDNOZNAČNÉ VÝHŘE POSTOUPILA DO SEMIFINÁLE: Anastasija Zarycká si zatím vede na turnaji v německém Darmstadtu velmi dobře, což potvrdila i v pátek, kdy na devatenáctiletou tenistku čekal čtvrtfinálový duel. V něm talentová hráčka smetla Sandru Samirovou (494.) 6:1, 6:2. Samirová, která v předchozím utkání vyřadila po skreči Terezu Smitkovou (161), bojovala s českou hráčkou skoro hodinu a půl, přesto ve druhém setu mohla schytat neoblíbeného kanára, stav 0:5 však ještě snížila na 2:5, to však od ní bylo v tomto zápase vše. O finále si Zarycká zahraje s vítězkou utkání Haasová – Peraová. - Anastasija Zarycká (395.) x Sandra Samirová (EGY, 494.) - 6:1, 6:2

Češi v akci

Zarycká vybojovala finále čtyřhry
Anastasija Zarycká po postupu do semifinále dvouhry v pátek odpoledne zvládla i zápas čtyřhry. Zarycká s Andreiovou porazily v boji o finále duo Juhaszova, Leykinaová, které přehrály 6:1, 7:5. Ve druhém setu nejprve česko-rumunská dvojice prohrávala 0:3, poté však vedla 5:3 a šla podávat na vítězství v zápase. Soupeřky však srovnaly na 5:5, následující dva gemy patřily pro změnu postupujícímu páru. O titul nenasazený debl vyzve duo Samirová, von Deichmannová.

Papík zvládl postup do druhého letošního semifinále
Tomáš Papík se na turnaji v Šarm aš-Šajchi probojoval do druhého semifinále v letošním roce. Český hráč ve čtvrtfinále porazil Francesca Vilarda 6:4, 6:3, když v obou sadách vybojoval důležité vedení zkraje setů. Papík přišel o servis jednou v zápase. O finále si třiadvacetiletý tenista zahraje s Youssefem Hossamem.

Poljak druhého nasazeného nezdolal a končí ve čtvrtfinále
David Poljak se do semifinále v polském Mrągowě nepodívá. Český tenista ve čtvrtfinále narazil na druhého nasazeného Mariana Kestelboima (410.), se kterým prohrál zcela jasně 1:6, 4:6. I přes tuto prohru vyrovnal Poljak svůj nejlepší výsledek z letošní sezóny.

ATP/WTA

Wimbledon (ženy, GBR, 14 840 000 GBP, tráva)

2. kolo čtyřhry
Čchang, Stephensová (TPE/USA) - Grönefeldová (GER), PESCHKEOVÁ [12] 6:7 (5), 2:6

1. kolo čtyřhry
Görgesová (GER), STRÝCOVÁ [7] - Su-wej (TPE), KREJČÍKOVÁ 6:4, 6:7 (5), 12:10

Podrobně se Wimbledonu věnujeme v samostatném článku.

ITF/Futures

Rieter Open Ústí nad Orlicí (muži, CZE, 15 000 USD, antuka)

Semifinále dvouhry
MAREK JALOVIEC [1] - Dennis Novak (AUT) [4] 6:1, 6:4
VÍT KOPŘIVA [5] - Jonathan Mridha (SWE)[Q] 6:1, 2:6, 3:6

Finále čtyřhry
Novak, Statzberger (AUT) [1] - GENGEL, VOCEL [2] 7:6 (3), 1:6, 14:16

Podrobně se věnujeme turnaji v samostatném článku.

Tennis International, Darmstadt Germany (ženy, GER, 25 000 USD, antuka)

Čtvrtfinále dvouhry
ANASTASIJA ZARYCKÁ (395.) - Sandra Samirová (EGY, 494.) 6:1, 6:2

Semifinále čtyřhry
Andreiová (ROU), ZARYCKÁ - Juhaszová, Lejkinová (SVK/RUS) 6:1, 7:5

Driekleur Challenger Zeeland (ženy, NED, 25 000 USD, antuka, čtvrtfinále dvouhry)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (321.)[8]
- Gabriella da Silva Ficková (AUS, (1059.) 6:4, 6:2

Warmia Mazury Open (muži, POL, 15 000 USD, antuka, čtvrtfinále dvouhry)

DAVID POLJAK (759.) [7] - Mariano Kestelboim (ARG, 410.) [2] 1:6, 2:6

Egypt Men's Futures Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)

Čtvrtfinále dvouhry
TOMÁŠ PAPÍK (489.)[2] - Francesco Vilardo (ITA, 654.) [7] 6:4, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
21:00 PAPÍK, Deviatiarov (UKR) [3] - Race, van Mater (oba USA)

Prokuplje (ženy, SRB, 15 000 USD, antuka)

Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA NOVOTNÁ (1001.) - Tijana Spasojevičová (SRB, 939.) [Q] 2:6, 1:6

Semifinále čtyřhry
Suková (USA), VAŇKOVÁ - Lodiková, Vangelová (RUS/BUL) [2] 6:0, 6:1