Pokud zvládnu úvodní zápasy, můžu dojít daleko, hlásí Plíšková z Wimbledonu

- Jan Havlovic

Generálka na Wimbledon jí vyšla v Eastbourne na výbornou. Karolína Plíšková se ziskem třetího titulu v sezoně ujistila, že je její forma ideální a nyní se již soustředí pouze na nejslavnější turnaj světa – Wimbledon. „Hrozně se těším. Chci si turnaj hlavně užít,“ říká světová trojka.

Na tlak fanoušků je zvyklá. Ve špičce ženského tenisu se pohybuje již dlouhou dobu, avšak ve Wimbledonu bude tlak na osobu Karolíny Plíškové ještě větší. Do All England Clubu totiž přijela jako čerstvá vítězka turnaje v Eastbourne s ambicemi stát se první českou tenistkou, která vystoupá na trůn ženského tenisu. „Hlavní soutěž je v letošním roce velmi kvalitní. Bude to těžké, ale chci si to hlavně užít,“ nepřidělává si starosti česká tenisová jednička.

Ve slavném areálu sálá historie z každého koutu. Honosná atmosféra tradičního grandslamu zasáhla i Plíškovou. „Je to vždy speciální se vracet do Wimbledonu. Vždy si to tady užívám,“ přiznává.

Bookmakeři mají jasno, kdo je hlavním aspirantem na zisk trofeje - Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Světová trojka však optimistické odhady krotí. „Úvodní kola budou hodně nervózní, ale když zvládnu první zápasy, můžu být nebezpečná a dojít daleko,“ hlásí pětadvacetiletá tenistka, která prošla ve Wimbledonu nejdále do druhého kola.

Loňské nepovedení tažení nejslavnějším turnajem světa, kdy Plíšková vypadla s Japonkou Dojovou ve druhém kole, může české tenisové jedničce paradoxně pomoci dostat se na trůn ženského tenisu. Plíšková totiž obhajuje minimum bodů, kdežto její přímé konkurentky Kerberová s Halepovou obhajují body za semifinálovou, respektive finálovou účast v loňském roce. 

Česká fedcupová reprezentantka se po triumfu v Eastbourne dostala do čela kvalifikačního žebříčku na Turnaj mistryň. „První polovina roku byla z mé strany velmi povedená. Udělala jsem skvělé výsledky, nasbírala hodně bodů a získala tři tituly,“ zhodnotila dosavadní část sezóny.

„Pokud se udržím na této vlně, můžu se do Singapuru znovu kvalifikovat,“ dodává závěrem světová trojka, která již v úterý odpoledne vstoupí do letošního ročníku Wimbledonu. Na kurtu číslo 1 se střetne s Ruskou Rodinovou.