VIDEO: Létající Dustin Brown předvedl ve Wimbledonu další tenisovou parádu!

- Jan Havlovic

Tohle už není náhoda! Němec Dustin Brown prokazuje již několik sezón po sobě, že na travnatém povrchu dokáže doslova husarské kousky. V průběhu úvodního hracího dne letošního ročníku Wimbledonu si doskočil pro vítězný fiftýn a předvedl pravděpodobně nejlepší úder turnaje!

Brown baví diváky v All England Clubu již dlouhá léta. Precizně provedený kraťas při returnu, lob ze zdánlivě nemožné pozice nebo třeba vítězný volej zahraný mezi nohama. To je jen krátký výčet z tenisového životopisu tohoto německého šoumena.

Nyní si do svého „CV“ může napsat další bod. V úvodním hracím dnu totiž Brown předvedl v duelu s Portugalcem Sousou znovu velkou tenisovou parádu! Německý tenista nejprve zahrál povedený return, který však jeho soupeř dokázal vrátit. Po nepříliš razantním bekhendu následoval nepřipravený náběh na síť, čehož chtěl Sousa využít a pokusil se o prohoz...

Leckterý tenista by se v této situaci pádu na travnatý pažit vyhnul a daroval fiftýn soupeři. To však není případ dvaatřicetiletého Browna, který neohroženě skočil rybičku a vítězným volejem zvedl diváky ze sedadel! „Máme tady úder tohoto turnaje hned při úvodním hracím dni,“ hlásil do mikrofonu bezprostředně po tomto úderu komentátor zápasu.

Dustin Brown nakonec udolal Portugalce Sousu ve čtyřech setech, a tak se můžeme těšit, co tento šoumen z německého Celle předvede v dalším zápase!