Serena trénuje i v sedmém měsíci těhotenství, překvapuje její trenér

- Radek Štohl

Serena Williamsová je sice v sedmém měsíci těhotenství, to jí však nebrání k tomu, aby v této fázi pravidelně trénovala. Před pár týdny nejprve na sociálně sítě nahodila video z jednoho ze svých tréninků, na začátku července o tom otevřeně promluvil i její trenér Patrick Mouratoglou. Ten rovněž prozradil, jak se držitelka třiadvaceti grandslamových titulů na roli matky připravuje.

V polovině dubna americká hráčka překvapila, když oznámila, že se nachází ve dvacátém týdnu těhotenství. Namísto tradičního odpočinku ovšem trénuje na svém návratu velice tvrdě, což potvrdil také trenér pětatřicetileté tenistky Patrick Mouratoglou.

„Ačkoliv se nachází už v sedmém měsíci, stále přibližně pětačtyřicet minut denně trénuje,“ uvedl Francouz pro oficiální stránky WTA. „Neběhá, protože nemůže a také by neměla. Každý den ovšem trénuje na úderech, takže je do tenisu pořád zapálená,“ pokračoval.

Williamsová byla těhotná už během svého triumfu na Australian Open a podle slov Mouratogloua by se na kurtech měla objevit znovu v lednu. „Zaprvé je velice šťastná, že bude matkou, na což čekala velmi dlouhou dobu. Na druhou stranu je však zklamaná a frustrovaná, že nemůže hrát, má v sobě smíšené pocity. Když ji vidím, jak trénuje, tak jsem si jistý, že se vrátí,“ nemá pochyby sedmačtyřicetiletý trenér.

„Počkejme však, než se miminko narodí. V té chvíli uvidíme, jak se cítí. Jakmlile žena porodí dítě, je to vždy něco speciálního, takže je obtížné reagovat, jak zareaguje," dodal.