Denní menu, 30.6.2017: Kar. Plíšková je v Eastbourne bez boje ve finále, Hlaváčková v semifinále neuhrála ani set

- Filip Lefenda, Radek Štohl

Karolína Plíšková si stejně jako před rokem zahraje na přípravném podniku v Eastbourne o titul. Češka se dnes sice měla v repríze loňského semifinále střetnout s domácí Johannou Kontaovou, Britka ale z turnaje pro problémy s hrudními obratli odhlásila. Do finále chtěla ve čtyřhře proniknout také Andrea Hlaváčková, která spolu s Maďarkou Babosovou vyzvala na trávě dosud neporažené duo "od protinožců" Bartyovou s DellAcquaovou, to však v téhle sérii pokračuje i po semifinálovém zápase. David Poljak se na ITF v Polsku dočkal prvního titulu z deblu. Miriam Kolodziejová s Jesikou Malečkovou při své první společné účasti vybojovaly v Toruňi finále!

NA ROZJEZD

14:00

HLAVÁČKOVÁ V DEBLU AUSTRALANKY NEPŘEMOHLA: Andrea Hlaváčkovou s Timeou Babosovou zažily povedenou přípravu na Wimbledon, jejich cesta však skončila před finálovým duelem. Sympatická dvojice v pátečním utkání nestačila na pár Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová, kterému podlehla 2:6, 3:6. V úvodní sadě třetí nasazené duo ztratilo dvakrát servis, po konci dějství se rozpršelo a zápas na téměř dvě hodiny přerušil. Ani to však nepomohlo k tomu, aby se Hlaváčková s Babosovou probojovaly přes brány semifinále. Ve druhém setu sice měly čtyři šance na brejk, ani jednou se jim to však nepodařilo dotáhnout k úspěšnému prolomenému podání. Rozhodující moment byl v osmé hře, kdy potřetí v zápase ztratily favoritky servis, po kterém se již na nic nevzmohly. - Bartyová, DellAcquaová (obě AUS) – Babosová (HUN), Hlaváčková 6:2, 6:3

 

HLAVNÍ CHOD

nehráno

PLÍŠKOVÁ JE V EASTBOURNE BEZ BOJE VE FINÁLE: Karolína Plíšková si stejně jako před rokem zahraje na turnaji v Eastbourne finále. Pětadvacetiletá Češka dnes sice měla nastoupit k semifinálovému duelu proti Britce Johanně Kontaové, domácí hráčka se však pro problémy s hrudními obratli rozhodla z turnaje odstoupit. Soupeřkou české světové trojky bude Caroline Wozniacká (6.), která ve třech setech přehrála Heather Watsonovou (126.). - Johanna Kontaová (GBR, 7.) – Karolína Plíšková (3.), Plíšková postupuje bez boje

 

A KDO NEMÁ DOST...

17:00

KREJSOVÁ PADLA V TIEBREAKU ROZHODUJÍCÍHO SETU: Zkrácenou hru první sady zvládla, té rozhodující už ale ne. Petra Krejsová (228.) prohrála ve Stuttgartu s Rakušankou Julií Grabherovou (290.) 7:6(4), 1:6, 6:7(6) a semifinále antukového turnaje s dotací 25 tisíc amerických dolarů si tak nezahraje. Do třetího setu přitom vstoupila Češka lépe, když vedla zkraje dějství o dva gemy. - Julia Grabherová (AUT, 290.) – Petra Krejsová (228.) 6:7(4), 6:1, 7:6(6)

Češi v akci

Kolář dohrál v Miláně i ve čtyřhře
Po včerejším vypadnutí z dvouhry dohrál český tenista Zdeněk Kolář na challengeru v Miláně také ve čtyřhře. V té ve čtvrtfinále nestačil po boku Litevce Grigelise na polsko-nizozemské duo Bednarek, Pel, které postoupilo po výsledku 6:2 a 7:5.

Poljak vyhrál v pátek semifinálový i finálový duel a slaví první deblový titul kariéry
David Poljak tento týden zavítal do polského Mrągowa, kde v pátek společně s Italem Massarou zvládli semifinálový duel, po němž si zahráli ve finále čtyřhry. Tento pár dokázal v těžkém zápase porazit nejvýše nasazenou dvojici Kestelboim, Vavassori, které přehrál 7:6 (5), 6:4. Ve finále si třetí nasazený debl zahraje s domácím duem Drzewiecki, Smola.

Úspěšná semifinálová dvojice následně ve finále porazila domácí pár Karol Drzewiecki, Maciej Smola 6:2, 6:4. Vítězný debl za celý duel neztratil ani jednou podání, protivníky dokázal třikrát brejknout. Posledního brejku se dočkal desáté hře druhého setu, ve které za stavu 40:30 využil první mečbol.

Kilnarová si zahraje ve třetím letošním semifinále
Monika Kilnarová si v De Haanu zahraje o finálovou účast, když ve čtvrtfinále porazila domácí Eliessu Vanlangendonckovou (794.) 6:4, 6:2. Sedmnáctiletá hráčka touto výhrou postoupila do letošního třetího semifinále, ve kterém narazí na lepší z dvojice Sviatlana Piraženková – Lisa Ponomarová.

Kolodziejová s Malečkovou při úvodní spolupráci postoupily do finále
Miriam Kolodziejová společně s Jesikou Malečkovou postoupily v Toruňi do finále čtyřhry, když ve nejprve ve čtvrtfinálovém duelu porazily ryze domácí pár Chwalinská, Hertelová 6:3, 2:6, 14:12.

O finále se česká dvojice, která hraje spolu vůbec poprvé, utkala s s deblem Bainsová, Wacniková. Proti třetí nasazené kterou podala úctihodný výkon, když je za 50 minut hry smetla dvakrát 6:1. O titul se sympatický debl utká s párem Lapková, Morginová, který je na podniku nejvýše nasazený. Utkání se odehraje v sobotu dopoledne.

ATP/WTA

Aegon International Eastbourne (ženy, GBR, 819 000 USD, tráva)

Semifinále dvouhry
Johanna Kontaová (GBR, 7.)[7] – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.)[3] bez boje

Semifinále čtyřhry
Bartyová, DellAcquaová (obě AUS) – Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ [3] 6:2, 6:3

Challenger tour

Aspira Tennis Cup Trofeo BCS, Milán (muži, ITA, 43 000 EUR, antuka, semifinále čtyřhry)
Bednarek (POL), Pel (NED)
– Grigelis (LTU), KOLÁŘ 6:2, 7:5

ITF/Futures

Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaten um den Stuttgarter Stadtpokal (ženy, GER, 25 000 USD, antuka, čtvrtfinále dvouhry)
Julia Grabherová (AUT, 290.)[5]
– PETRA KREJSOVÁ (228.)[2] 6:7(4), 6:1, 7:6(6)

Bella Cup 2017, Toruň (ženy, POL, 25 000 +H USD, antuka)

Čtvrtfinále dvouhry
Věra Lapková (BLR, 239.)[3] – MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (451.) přesunuto na sobotu

Čtvrtfinále čtyřhry
KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ – Chwalinská, Hertelová (obě POL) 6:3, 2:6, 14:12

Semifinále čtyřhry

Bainsová (AUS), Wacniková (USA)[3]  - KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ 1:6, 1:6

Egypt Men's Futures (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch, čtvrtfinále dvouhry)
Antonio Zucca (ITA, 1293.) – TOMÁŠ PAPÍK (483.)[2] 4:6, 4:6
MICHAL SCHMID (668.)[7] – Thomas Brechemier (FRA, 507.)[3] 4:6, 7:5, 4:6

WARMIA I MAZURY OPEN, Mragowo (muži, POL, 15 000 USD, antuka)

Semifinále čtyřhry
Kestelboim (ARG), Vavassori (ITA)[1] – Massara (ITA), POLJAK [3] 6:7 (5), 4:6

Finále čtyřhry
Drzewiecki, Smola (oba POL) - Massara (ITA), POLJAK [3] 2:6, 4:6

De Haan (ženy, BEL, 15 000 USD, antuka, čtvrtfinále dvouhry)
Eliessa Vanlangendoncková (BEL, 794.) – MONIKA KILNAROVÁ (634.)[6] 4:6, 2:6