Bookmakeři reagují: Kvitová přeskočila Plíškovou a už je největší favoritkou Wimbledonu!

- Ivo Horký

Předvedla výkon hodný šampiónky! Tak hodnotí vystoupení Petry Kvitové na travnatém turnaji v Birminghamu nejen fanoušci, ale i experti. Bookmakeři sázkových kanceláří proto pozměnili své prognózy pro Wimbledon. Nejpravděpodobnější vítězkou třetího grandslamu sezóny je pro ně nyní právě Kvitová!

Pět vítězných zápasů v šesti dnech, pouze jeden ztracený set až ve finále. Suverénní představení, dělový servis, agresivní hra zezadu, psychická síla. Když se tento koktejl pořádně promíchá, je jasno: Kvitová má na to vyhrát potřetí v kariéře Wimbledon!

A projevuje se to i na kurzech pro londýnský grandslam. Zatímco před týdnem ještě byla největší favoritkou na vítězství Karolína Plíšková, teď ji její fedcupová kamarádka dohonila, u většiny sázkovek dokonce přeskočila.

Tak například sázkařský gigant William Hill vypsal na triumf Kvitové kurz 4,5, Plíšková má 5, třetí Britka Kontaová 9. U konkurentů z Ladbrokes i Coralu si sice Češky pořadí i kurzy prohodily, ovšem PaddyPower Betfair i Bwin pro změnu favorizují opět Kvitovou (oba 5 vs. 5,5), stejně jako český Tipsport (6 vs. 6,5). Společnost SazkaBet patří mezi kanceláře, u nichž je to aktuálně mezi oběma českými hráčkami pomyslná remíza (kurz 6). Nic na tom nezměnila ani pondělní hladká výhra Plíškové na turnaji v Eastbourne a současně odstoupení Kvitové z téhož turnaje kvůli bolavému břišnímu svalu.

„Mně je opravdu jedno, kdo bude favorit na Wimbledonu. Fakt mě nezajímá, co lidi říkají. Já měla a mám svých starostí dost,“ mávla rukou Petra Kvitová, aktuálně 12. tenistka světa. „Já toho teda od sebe ve Wimbledonu zase tolik nečekám,“ rozesmála se světová trojka Karolína Plíšková.

Potěšitelné je, že v očích bookmakerů se propast za českým duem stále prohlubuje. Tak snad to alespoň v jednom případě expertům ze sázkovek vyjde!