Byla to parádní bitva, říká bojovnice Šafářová po odvrácení tří mečbolů

- Jan Havlovic

Bitva, která doslova brala dech. Lucie Šafářová strávila na kurtu Ann Jonesové v Birminghamu tři hodiny a statečně se rvala o každý fiftýn. V duelu s Australankou Gavrilovovou odvrátila celkem tři mečboly a po ubojované výhře postupuje do semifinále! „Jsem ráda, že jsem bojovala až do konce,“ hodnotí Šafářová své vystoupení.

Pokud by se vedla statistika odvrácených mečbolů, Lucie Šafářová by jistě byla na předních pozicích. „Vypadá to, že umím při mečbolech soupeřek hrát dobře. Nemám z toho moc radost, když čelím mečbolům, ale v posledních zápasech se to stává docela často,“ ohlíží se tenistka pocházející z Brna, která se probojovala do semifinále turnaje WTA podruhé v řadě! V minulém týdnu v Nottinghamu nestačila v boji o postup do finále na Chorvatku Vekičovou. 

Ale zpět k mečbolům. V duelu prvního kola proti Dominice Cibulkové odvrátila hned dva a třísetovou bitvu přetavila v postup. Podobný scénář se opakoval i dnes. „Nemám slov. Byla to parádní bitva a jsem hrozně moc ráda, že jsem zvítězila,“ hodnotila Šafářová, která prohrávala v rozhodujícím tiebreaku již 2:5, avšak šňůrou pěti bodů v řadě vývoj otočila.

„Jsem velmi spojená se svou hrou a také tím, že jsem zůstala pozitivní. Bojovala jsem až do konce,“ pochvaluje si aktuálně 41. hráčka světového žebříčku v rozhovoru pro stránky WTA.

Diváky na kurtu Ann Jonesové nadchla zejména výměna ze závěrečného tiebreaku třetího setu, která nabídla celkem 25 úderů. Obě aktérky tohoto utkání do toho daly úplně vše a po vítězném voleji Šafářové poklekly na trávu vyčerpáním.

Nepříjemou zprávou pro Šafářovou je její zdravotní stav, neboť si vzala v průběhu prvního setu medical time out a zbytek zápasu dohrávala s obvázaným stehnem. „Trochu jsem si ten sval natáhla, ale dostane se mi dobré zdravotní péče,“ nepřidělává si starosti Šafářová.

„Odhlásily jsme se kvůli tomu s Bárou Strýcovou ze čtyřhry, tak doufám, že se dám do pořádku a budu připravená na zítřek,“ vyhlíží česká tenistka sobotní semifinálový souboj proti Petře Kvitové, kterou Šafářová ve své kariéře ještě ani jednou neporazila.