Nechci ohrozit zbytek sezony, říká zraněná Svitolinová. Stihne Wimbledon?

- Jan Havlovic

Na antuce Jelina Svitolinová zářila. Získala tituly v Istanbulu a Římě a vyšvihla se až na páté místo žebříčku. Začátek travnaté sezony ji však nezastihl v ideálním rozpoložení. V Birminghamu vypadla v osmifinále s Giorgiovou. Víc než prohra však Ukrajinku trápí bolesti paty. „Když stojím, cítím bolest,“ hovoří o svých zdravotních problémech světová pětka.

Úvodní duel na trávě v Birminghamu zvládla, když porazila v třísetové bitvě domácí Watsonovou. Další soupeřka už však Svitolinové vystavila stopku. „Samozřejmě, že jsem zklamaná, ale můj výkon nebyl tak špatný,“ hodnotí duel s Italkou Giorgiovou, ve kterém padla po setech 4:6, 6:4, 2:6.

„Bohužel jsem nedokázala předvést ani padesát procent toho, čeho jsem schopná. Byla jsem u míčků pozdě i vinou zranění, které mě trápí,“ pokračovala Svitolinová v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

V All England Clubu došla nejdále do druhého kola. Cítila, že letos má formu na to, aby zde udělala pořádný úspěch. Nyní však visí nad jejím startem ve Wimbledonu otazník.

Dvaadvacetiletou kometu letošní sezony totiž sužují bolesti paty, které Svitolinovou trápily i v duelu s Giorgiovou. „Budu mít jeden týden na přípravu na turnaj v All England Clubu. Zároveň nechci ohrozit zbytek sezony, a tak je pro mě těžké nyní myslet na Wimbledon,“ říká Ukrajinka, která tak nevylučuje možnost, že by se z třetího grandslamu letošní sezony musela odhlásit.

„Když chodím, cítím bolest, což není ideální,“ dodala závěrem světová pětka. O tom, zdali Svitolinovou uvidíme na nejslavnějším turnaji světa, se rozhodne nejspíš až závěrem příštího týdne.