Návrat Azarenkové zhořkl. Je těžké najít nějaká pozitiva. Musím dál tvrdě pracovat, prohlásila

- Jiří Vachtl

Viktoria Azarenková se na prvním turnaji po návratu z mateřské dovolené do čtvrtfinále nepodívá. Běloruská tenistka totiž po úvodní vydřené výhře nad Japonkou Ozakiovou na Mallorce nestačila na sedmou nasazenou Anu Konjuhovou. Mladé Chorvatce podlehla hladce 1:6, 3:6. „Byla to samozřejmě neuspokojivá prohra,“ prohlásila bývalá světová jednička po utkání.

Devatenáctiletá Konjuhová vstoupila do zápasu skvěle, když úvodní dva gemy získala čistou hrou. „Myslím si, že první dvě hry začala velice dobře. Ale pak jsem měla spoustu příležitostí, když jsem vedla 30:0 nebo 40:15, ale ona to otočila,“ začala Azarenková své hodnocení zápasu.

Mladá Chorvatka pokračovala v povedeném výkonu i nadále a za stavu 5:0 musela běloruská tenistka odvracet hrozbu kanára. To se jí nakonec povedlo a úvodní sadu tak získala Konjuhová 6:1. Ve druhé sadě se Azarenková trochu zvedla, ale na zdramatizování zápasu to nestačilo. Sedmá nasazená Ana Konjuhová ovládla druhý set výsledkem 6:3 a zaslouženě tak postoupila do čtvrtfinále. Běloruská tenistka na pozápasové tiskové konferenci jen těžko skrývala zklamání. „Je teď těžké najít nějaké pozitivní věci, ale vím, že musím tvrdě pracovat, abych se vrátila do dalších zápasů.“

Dvojnásobná vítězka Australian Open svůj comeback na tenisové dvorce plánovala na pozdější datum roku 2017, ale vše se nakonec uskutečnilo mnohem rychleji. „Vrátila jsem se dříve než jsem původně chtěla, takže vlastně všechno, co jsem teď uhrála, je pouze plus, které mi pomůže na mé dlouhé cestě zpět,“ poznamenala. „Vím, že jsou v souvislosti s mým návratem kladena velká očekávání. Mnoho lidí mě bude srovnávat s Kim Clijstersovou. Potřebuji se soustředit pouze na sebe a na svou cestu. A pokud to potrvá déle, tak to potrvá déle. To nikdo neví,“ uvedla. Právě legendární Belgičanka se dokázala po porodu vrátit zpět na tenisové výsluní, když po návratu z mateřské dovolené dokázala zvítězit na US Open a Australian Open.

Běloruská tenistka však hodlá na tento nepovedený zápas velice rychle zapomenout a už se soustředí na další turnaje. „Musím zůstat pozitivní a dále tvrdě pracovat, protože jsem dříč a vím, že se nakonec dostanu zpět. Jen musím být trpělivá,“ prohlásila Azarenková přesvědčivě.