Češi v akci: Krejčíková se Siniakovou na grandslamové finále nedosáhly

- Jakub Mezlík, Daniel Kubelka

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se v Paříži postaraly o pořádný rozruch. Ve čtyřhře vyřadily první nasazený pár i české duo H+H, v semifinále ovšem jejich cesta turnajem skončila. Dařilo se však našim tenistům na turnajích ITF, Michal Salaba postoupil do semifinále v Koszalinu, ještě o kolo dále je v maďarském Hodmezovasarhely Karolína Muchová!

Ruské deblistky Makarovová/Vesninaová postoupili do finále po vítězství 6:4, 6:2. České tenistky vzdorovaly hlavně v prvním setu, kdy si rychle vypracovaly vedení 2:0. O to sice vzápětí přišly a nechaly se ještě jednou brejknout, ale za stavu 4:5 při podání Rusek byly blízko ke srovnání. Odvrátily tři setboly a samy si vypracovaly jeden brejkbol, ten ale využít nedokázaly a soupeřky čtvrtou šanci proměnily. Ve druhém setu už ruský pár potvrdil své zkušenosti a sebral české dvojici dvakrát servis.

Český junior Patrik Rikl si zahraje semifinále juniorky Roland Garros. Společně s Izraelcem Yshaiem Olielem přehráli pár Clarke, Tsitsipas po výsledku 7:6 (8), 2:6 a 10:8.

Na Roland Garros se hrálo i semifinále, ovšem bez české účasti. Podrobné statistiky utkání Murray - Wawrinka jste mohli sledovat pomocí aplikace Break2Win.

V Prostějově pokračuje semifinálovými zápasy challenger UniCredit Czech Open, kterému se věnujeme na Tenisovém světě v podrobném článku s aktualizovanými informacemi a rozhovory. V turnaji už bohužel nezůstal žádný český zástupce.

Barbora Štefková postoupila do finále na turnaji ITF v uzbeckém Namanganu. Situaci měla hodně usnadněnou, protože její ruská soupeřka Dorošinová skrečovala zápas v 1. setu za stavu 3:0 pro českou hráčku.O postup do finále turnaje ITF bude bojovat také Karolína Muchová v Maďarsku.

Jesika Malečková zvládla na štědře dotovaném podniku v italské Brescii čtvrtfinálový zápas s holanskou tenistkou Burgerovou, když prokázala pevnější nervy v koncovkách obou setů a zvítězila 7:5, 7:5.

O semifinále bojují i čeští muži v polském Koszalinu. Michal Schmid porazil prvního nasazeného Němce Fanselowa 6:3, 7:6, taktéž Libor Salaba byl úspěšný, ačkoliv na Španěla Sergia Martose Gornese potřeboval tři sety. Oba borci si to zítra spolu rozdají o postup do finále.

Dařilo se i Karolíně Muchové, které potvrdila roli favoritky na turnaji v maďarském Hodmezovasarhely, kde v semifinále hladce ve dvou setech, 6:2 a 6:1, postoupila přes ukrajinskou kvalifikantku Sofii Kovalecovou už do finále!

French Open, Paříž (antuka, ženy, čtyřhry – semifinále)
KREJČÍKOVÁ/SINIAKOVÁ – Makarovová/Vesninová (7 – RUS) 4:6, 2:6

 

CHALLENGER

Bol (antuka, ženy, čtyřhry - čtvrtfinále)

VORÁČOVÁ/Čanová(TAI)(1) - Mituová/Tigová 3:6, 3:6

ITF/FUTURES

Brescia (50 000 USD, antuka, ženy - čtvrtfinále)
JESIKA MALEČKOVÁ – Cindy Burgerová (NED) 7:5, 7:5

Namangan (25 000 USD, tvrdý povrch, ženy - semifinále)
BARBORA ŠTEFKOVÁ (2) – Olga Dorošinová (RUS) 3:0 skreč

Hodmezovasarhely (25 000 USD, antuka, ženy - semifinále)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (7) – Sofija Kovalecová (UKR)  6:2, 6:1

Koszalin (10 000 USD, antuka, muži – čtvrtfinále)
MICHAL SCHMID (7) – Sebastian Fanselow (1 – GER) 6:3, 7:6
LIBOR SALABA (3) – Sergio Martos Gornes (ESP)  6:4, 1:6, 6:3

JUNIOŘI

French Open (junioři, čtyřhra – osmifinále)
RIKL/Oliel(IZR) – Clarke(GBR)/Tsisipas(GRE) (4)  7:6 (8), 2:6,10:8.