Šestinásobný grandslamový vítěz na dně. Beckerovi byl deklarován bankrot

- Jan Havlovic

Býval miláčkem tribun a nad jeho tenisovým uměním žasl celý svět. Boris Becker se stal světovou jedničkou a třikrát vyhrál slavný Wimbledon. Bývalý německý tenista však nedokázal dobře naložit se svým majetkem, a tak mu byl ve středu před britským soudem deklarován bankrot, neboť nestačil splácet své dluhy.

Ve své době byl jedním z nejlepších tenistů na světě. Na tenisových dvorcích porážel jednoho soupeře za druhým, nyní si však Boris Becker připsal jednu velkou osobní porážku. Devětačtyřicetiletému Němcovi byl totiž ve středu deklarován britským soudem bankrot.

Šestinásobný grandslamový šampion nestačil splácet své dluhy společnosti Arbuthnot Latham & Co, od které si od října 2015 napůjčoval nezveřejněný obnos peněz. Beckerův právník žádal soud o poslední možnost všechny pohledávky splatit, ale ten mu nevyhověl.

Zajímavostí je, že soudce, který má tento případ na starost, byl osobně přítomen na jednom ze zápasů německého tenisty na centrálním dvorci ve Wimbledonu, což Beckerovi také při soudním líčení řekl. 

Becker, který si čistě jen tenisem vydělal více jak 25 milionů dolarů, nabízel možnost, že společnosti Arbuthnot Latham & Co nabídne svůj majetek na Mallorce ve výši šesti milionů eur. John Briggs, právník německého tenisty, se zaručil, že tato transakce by byla schválena španělskou bankou přibližně za měsíc. Této nabídce však nebylo vyhověno, neboť dle registrátorky Christine Derretové chybí důvěryhodné důkazy o tom, že Becker dokáže splatit své dluhy v blízké budoucnosti.  

Nejmladší vítěz mužské dvouhry na Wimbledonu tak nezažívá ideální období. Na jaře s ním ukončil spolupráci Novak Djokovič, kterého trénoval tři roky, a tak Beckera, který se pokoušel prorazit i v herecké branži a zahrál si v několika seriálech, čekají perné příští měsíce.