Teď si musím pročistit hlavu, řekl po vyřazení zklamaný Veselý

- Jan Vojkůvka

Na UniCredit Czech Open v Prostějově triumfoval dvakrát po sobě v letech 2014 a 2015. Rok 2016 však tak úspěšný nebude, Jiří Veselý totiž padl ve čtvrtfinále s Kazachem Kukuškinem a se snem o zkompletování hattricku se musí rozloučit.

Veselý se s kazašským soupeřem utkal potřetí v kariéře a doposud s ním měl vyrovnanou bilanci 1-1, přičemž na vítězství dosáhl v roce 2014 ve čtvrtfinále právě v Prostějově. Podobný scénář se však tentokrát neopakoval.

Český tenista přitom měl oproti soupeři výhodu, dokázal po prohraném prvním setu ovládnout druhé dějství a do rozhodující sady mohl jít s větší psychickou pohodou. Jenže letos mu to v Prostějově tolik nesedlo.

"Je těžké hledat nějaká pozitiva. Jediné pozitivum byl asi ten druhý set, který jsem tak nějak vybojoval silou vůli. Ale jinak si myslím, že co se týče tenisové stránky, nejenom dnešního zápasu, ale celého turnaje, to bylo velmi slabé," řekl po utkání český tenista, který byl po vyřazení velmi rozmrzelý. "Mrzí mě to, hodně. Já před třemi lety začal finále, pak přišly dva tituly. Chtěl jsem udělat maximum, abych tu ten třetí titul získal. Ale, říkám, ty výkony byly tak strašně slabé, že jsem si to nezasloužil," podotkl zklamaný Veselý.

Přípravu na zápas však nijak nepodcenil a dokonce si našel čas, aby se podíval na Kukuškinův zápas ve druhém kole. "Podíval jsem se na včerejší zápas trošičku. Myslím, že ho znám dost dobře z turnajů na ATP, kde se vlastně potkáváme týden, co týden. Hrál jsem s ním dvakrát už předtím, jednou jsem ho porazil, jednou jsem s ním prohrál," řekl Veselý.

"Je to už i nepříjemný hráč, ale myslím si, že dneska to bylo strašně moc o mně než o něm," tuší dvaadvacetiletý Čech, kterému celý zápas příliš nesedl. "Absolutně jsem to tu nezačal cítit a takový je sport a doufám, že to se mnou nějakým způsobem nezamává, a že o to lepší budu mít tu travnatou část."

Nyní na Jiřího Veselého čeká příprava na travnatou část sezony s vrcholem ve Wimbledonu. Předtím ho čekají turnaje v Queens a Nottinghamu. Ještě před koncentrací na další turnaje si ale povolí trochu odpočinku od tenisu. "Teď mám týden volno, takže asi určitě někam vyjedu pryč, trochu si odpočinu, musím trošku vyčistit hlavu a připravit se potom kvalitně na první travnatý turnaj v Queens," dodal Veselý.