Na Wimbledon jsem připravená, hlásí Kvitová z Birminghamu. Na úvod ji čeká krajanka Smitková

- Jan Havlovic

Petru Kvitovou čeká již v úterý vstup do turnaje v Birminghamu, kde odehraje své teprve třetí utkání po návratu na kurty. Česká lvice však cílí na Wimbledon, tedy místo, kde získala své dosavadní dva grandslamové tituly. „Můžu říct, že jsem na Wimbledon v rámci možností připravená. Brala jsem Roland Garros jako přípravu,“ uvedla Kvitová na tiskové konferenci v Birminghamu.

Wimbledon je skoro jako její druhý domov. Místo, kde cítí pohodu a klid. Od toho se také odvíjejí její výkony v All England Clubu. „Miluju Anglii. Ve Wimbledonu se cítím opravdu dobře, skoro jako doma,“ přiznává sedmadvacetiletá tenistka. „Vždy si pronajmeme dům a pro mě je to víc než jen turnaj,“ říká Kvitová v rozhovoru pro Reuters.

Vítěznou radost si ve slavném londýnském areálu užila již dvakrát. V roce 2011 šokovala svým vítězstvím nad Marií Šarapovovou celý tenisový svět, o tři roky později si již počínala jako zkušená harcovnice. „První titul byl jako pohádka. Ani jsem pořádně nevěděla, co se stalo. Byl to pocit neskutečného štěstí. Druhý triumf byl o něco speciálnější, užila jsem si ho více,“ srovnává Kvitová dva nejsilnější okamžiky své dosavadní tenisové kariéry.

Nyní však přijíždí do Spojeného království v odlišné roli. Necelých pět měsíců se dávala dohromady z následků přepadení v jejím prostějovském bytě. Její operovaná ruka je již v pořádku, avšak jak sama Kvitová říká, stoprocentní to ještě dlouho dobu nebude. „Musím se naučit s tím žít. Stále se obáváme nějakého zánětu, ale myslím, že to riziko je malé,“ pevně věří česká tenistka.

 

Grass, I think I love you ♥️?

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Čen 15, 2017 v 11:16 PDT

„Vždy jsem měla tenis hrozně moc ráda, ale teď je to úplně jiný level. Nyní nezáleží na tom, jestli zvítězím, nebo prohraji, prostě si zápasy budu užívat,“ říká uvolněně aktuálně šestnáctá hráčka světového žebříčku.

Právě láska k jejímu milovanému sportu ji hnala při rekonvalescenci kupředu a možná i proto se vrátila na tenisové dvorce tak brzy. „Miluji tenis. Jsem hrozně ráda zpět na kurtech a neskutečně si to užívám.“

Česká lvice považuje za velké vítězství už jen to, že se mohla vrátit na tenisové dvorce, ale touha získávat trofeje v ní stále zůstala. „Samozřejmě, že chci vyhrát nějaké další velké turnaje, ale není to tak, že by to byl můj cíl. Jsem hlavně ráda, že mohu znovu hrát tenis,“ dodala závěrem.

První soutěžní zápas na své milované trávě odehraje Kvitová již v úterý dopoledne v 11:00 na centrálním dvorci Ann Jonesové. Její soupeřkou bude krajanka Tereza Smitková, která se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser.