Jako kus odpadu! Stachovskij se po nepříjemné zkušenosti s Britskými aeroliniemi rozohnil na twitteru

- Filip Lefenda

Jednatřicetiletý Sergij Stachovskij má za sebou dva travnaté turnaje na britském území, v nichž došel shodně do čtvrtfinále. Na tom druhém v Nottinghamu nestačil až v tiebreaku třetího setu na čtvrtého nasazeného Itala Fabbiana, s výkonem byl ale spokojen. Co už však Ukrajinci tolik „nelahodilo“ byl zpáteční let s tamější aerolinkou, kterou si vzal 106. hráč světa pěkně na paškál.

Stachovskij, který je v rámci sociálních sítí velmi aktivní, se na svém twitterovém účtu podělil o zkušenosti se společností British Airways. A rozhodně se nejednalo o pochvalná psaníčka.

„Děkuji British Airways a vašemu personálu za to, že jste se mnou zacházeli jako s kusem odpadu. Za celý život jsem se nesetkal s horším jednáním než dnes,“ píše Ukrajinec v úvodu „recenze“, kterou si třetí největší letecká společnost v Evropě zřejmě za rámeček nedá.

„Ráno jsem s British Airways letěl podruhé a naposled. Uvědomte si prosím, že jste společností, která nabízí služby, a od toho by se měl odvíjet i přístup,“ pokračoval Stachovskij a přidal poznámku, že své peníze příště raději investuje do jiné aerolinky.

Podrobnosti o jeho zážitku chtěl na twitteru vědět Američan Denis Kudla, 184. tenista žebříčku ATP. „Řekni mi o tom víc,“ vyzval Stachovského. Ten uvedl, že se zaměstnancům mimo jiné nezdálo Ukrajincovo zavazadlo s raketami. Prý bylo příliš velké. „A když jsem rakety vytáhl a řekl jim, ať si zavazadlo vezmou, tak prý ne,“ dodal.

Reakce zástupce Britských aerolinek na sebe nenechala dlouho čekat. „Dobrý den, Sergiji. Chápeme vaši frustraci a rádi bychom se vám omluvili za způsobené nepříjemnosti,“ zaznělo. To vyvolalo vlnu Stachovského otázek. „Omluva? Za to, že mi vaši zaměstnanci vyhrožovali? Za to, že jsem se necítil v bezpečí?“ tázal se nechápavě Ukrajinec, který byl v žebříčku dvouhry nejvýše na 31. pozici.

„Dnes jsem se cítil jako ve vězení,“ reagoval pro změnu na komentář jednoho z uživatelů, který zmiňoval, že přístup k lidem je na palubě letadla tím nejpodstatnějším. Zaměstnanci Stachovského letu však byli údajně arogantní a nepřátelští.

Jeden z uživatelů poté na závěr konverzace zmínil, že by bylo velice zajímavé slyšet i názor a pohled druhé strany, k čemu a z jakého důvodu vlastně v letadle došlo. Stachovskij souhlasil. „Určitě, také bych to rád věděl. Chtěl jsem incident natočit, ale bylo mi to mužem a jeho kolegou zakázáno,“ posteskl si hráč, který tenisové vyrůstal i v Česku a na Slovensku.