VIDEO: Letecká show Stachovského! Ukrajinec v Nottinghamu vyhrával rybičkami výměny

- Jan Vojkůvka

Travnatý turnaj v Nottinghamu byl svědkem úžasných kousků ukrajinského tenisty Sergeje Stachovského, který v prvním i druhém kole předvedl dvě parádní rybičky, jež mu přinesly vítězné výměny.

V současnosti 106. hráč světa, jedenatřicetiletý Sergej Stachovskij, na challengeru v Nottinghamu postoupil tento týden do čtvrtfinále a jeho dvě vítězná kola byla okořeněna také triky, které v tenisovém prostředí zaujímají speciální místo. Jde o tzv. rybičky, údery hrané po skoku do strany.

A co více, Stachovského rybičky přinesly Ukrajinci fiftýny, tudíž za svou obětavost byl skvěle odměněn. K první došlo v prvním kole proti Japonci Akiru Santillanovi ve druhém setu za stavu 2:3 v tiebreaku. Stachovskij svůj úder v letu umístil do dvorce, a ač dopadl velmi tvrdě, neunikla mu rozezlenost soupeře, který měl nutkání praštit raketou o zem. I díky svému skoku zvítězil Stachovskij 6:4, 7:6 (4).

Druhý let předvedl v ukrajinském derby s osmým nasazeným Iljou Marčenkem v osmifinále. V osmém gemu si po úspěšném skoku za stavu 40:30 udržel podání, zvýšil své vedení na 5:3 a nakonec zvítězil 6:4, 7:6 (9).

Stachovskij následně ve čtvrtfinále prohrál s Italem Thomasem Fabbianem po prohře 6:7 (8), 0:6. Přesto zanechal v Nottinghamu výraznou stopu.