České finále ve Wimbledonu? Bookmakeři vypsali kurzy na slavný grandslam: největší favoritka Plíšková, hned za ní Kvitová!

- Ivo Horký

Pokud se trefili, bude to letos pro Česko nezapomenutelná věc! Bookmakeři všech předních sázkových kanceláří totiž považují za hlavní favoritku na titul v ženské dvouhře Wimbledonu Karolínu Plíškovou. A hned za ni řadí Petru Kvitovou!

Tříletý interval českého wimbledonského kralování může být zachován. Po ročnících 2011 a 2014, kdy dominovala Kvitová, tu máme rok 2017, kde je horkou favoritkou opět Češka.

Otevřete si kursy na kteréhokoli z nich a vytřeštíte oči. William Hill, Ladbrokes, bwin, skyBET, bet365, Coral... Sázkových kanceláří najdete po světě spousty, ovšem na tom, že největší favoritkou na wimbledonský triumf je Plíšková, se shodují úplně všechny! „Já a favoritka? To zase ne, je tam spousta nebezpečných holek,“ usmála se Karolína.

Kdyby jí to náhodou na londýnské trávě nevyšlo, je tu ještě Petra! Ta je v očích bookmakerů většinou na druhé příčce, byť zde už se tipy přece jen liší. Občas ji předskočí Španělka Muguruzaová, sem tam i Britka Kontaová s Němkou Kerberovou, nicméně nejvíce druhých míst má Kvitová. Zajímavé je, že bývalé světové jedničky – vracející se Běloruska Azarenková s ostřílenou Američankou Venus Williamsovou – jsou až v závěsu za nimi. „Je pravda, že přestože jsem se stihla vrátit už v Paříži, mým hlavním cílem zůstává Wimbledon,“ připustila už během French Open Kvitová.

Co na tom, že Karolína v All England Clubu zatím pokaždé selhala (jejím maximem je 2. kolo) a Petra po dlouhé pauze teprve loví formu i kondici. V očích expertů mají ve vyrovnaném ženském poli největší zbraně: servis, rychlou agresivní hru i psychickou odolnost. Pokud obě potvrdí své ambice, čeká na české fanoušky první dva červencové týdny kouzelná podívaná!