VIDEO: Nejlepší údery měsíce května! Hlasovat můžete také pro Barboru Strýcovou

- Jan Havlovic

Oficiální webové stránky WTA tradičně vyhlašují každý měsíc anketu o nejlepší úder za dané období. Do květnového vydání se dostala také Barbora Strýcová za svůj úchvatný lob ze zápasu proti Němce Görgesové. Které další parádní údery byly k vidění na antukových turnajích v minulém měsíci?

Praha - Barbora Strýcová x Julia Görgesová (GER) 6:4, 6:0 – první kolo
Na začátku minulého měsíce zavítaly do našeho hlavního města tenisové hvězdy v čele s Karolínou Plíškovou a Caroline Wozniackou. V úvodních hracích dnech však bavila diváky svými údery především Barbora Strýcová, která na turnaji J&T Banka Prague Open došla až do semifinále.

V zápase prvního kola Strýcová vedla nad Julií Görgesovou 6:4, 4:0 a 40:0. Německá tenistka však ještě chtěla zabojovat a riskantním returnem dostala českou reprezentantku pod tlak. Ta míček vrátila, ale vše nasvědčovalo tomu, že Görgesová smečí výměnu ukončí. Jednatřicetiletá Strýcová však vystihla směr a následným parádním lobem gem ukončila!

Rabat – Francesca Schiavoneová (ITA) – Tatiana Mariaová (GER) 6:1, 4:6, 6:3 – čtvrtfinále
Italka Francesca Schiavoneová absolvuje svou poslední sezonu na okruhu WTA a antuková příprava na French Open se jí narámně povedla. Po titulu v Bogotě se přesunula do Rabatu, kde došla až do finále.

Ve čtvrtfinále se zkušená tenistka střetla s Němkou Mariaovou, kterou porazila ve třech setech. Za zmínku stojí především výměna ze čtvrtého gemu třetího setu, která byla oku lahodící. K vidění byly dva povedené loby, jeden tweener a vítězná smeč šestatřicetileté Italky!

Madrid – Eugenie Bouchardová (CAN) – Maria Šarapovová (RUS) 7:5, 2:6, 6:4 – druhé kolo
Kanaďanka Eugenie Bouchardová se po nevýrazném vstupu do letošní sezony prezentovala na turnaji v Madridu skvělými výkony. Ve druhém kole si dokonce vyšlápla na Rusku Šarapovovou, kterou udolala po třísetové bitvě.

Na španělské antuce byl k vidění parádní tenis. Diváky uchvátila zejména výměna z desátého gemu první sady, ve které se Bouchardová dostala po dvou razantních úderech Šarapovové pod tlak a vypadalo to, že ruská hvězda výměnu ukončí dobře umístěným volejem. Kanaďanka však zabojovala a poslala míček přesně do růžku dvorce, načež pětinásobná grandslamová šampionka nedokázala reagovat. 

Řím – Venus Williamsová (USA) – Garbiňe Muguruzaová (ESP) 2:6, 6:3, 2:6 - čtvrtfinále
Venus Williamsová sice na turnaji v Římě skončila po porážce od Muguruzaové ve čtvrtfinále, avšak díky parádně zvládnuté výměně z druhého setu se dostala do výběru nejlepších úderů měsíce května.

Starší ze sester Williamsových se dostala pod tlak po razantním returnu vítězky loňského French Open. Američanka se však dokázala udržet v rozehře, ačkoliv míček hrála hodně u těla. Shodou náhod balonek dopadl přímo na čáru. Muguruzaová se ještě dokázala ve výměně udržet, avšak šestatřicetiletá tenistka následně výměnu ostrým forhendem ukončila.

Řím – Daria Gavrilovová (AUS) – Světlana Kuzněcovová 2:6, 7:5, 6:4 – osmifinále
Poslední tenistkou v tomto výběru je Australanka Daria Gavrilovová. Aktuálně 24. hráčka světového žebříčku si na turnaji v Římě připsala cenný skalp Světlany Kuzněcovové, kterou udolala ve třech setech.

Tenisové fanoušky tato australská hráčka uhranula především parádním lobem z osmého gemu třetího setu. Míček poslala přesně do růžku dvorce a vybojovala si důležitý brejkbol!

Hlasovat můžete pro svou favoritku ZDE