Plíšková se odhlásila z Birminghamu. Trápí ji zraněný loket

- Jiří Vachtl

Karolína Plíšková si měla příští týden v britském Birminghamu odbýt svoji letošní premiéru na travnatém povrchu. Aktuální česká jednička se však musela z turnaje odhlásit. Po náročném Roland Garros ji totiž trápí lehké zranění lokte. Plíšková se tak místo cesty na Britské ostrovy vydala do Monte Carla, kde nabírá kondici na slavný Wimbledon.

Karolína Plíšková v neděli uspořádala v pražském klubu Tenis Cibulka charitativní akci svojí nadace, při které věnovala dětskému onkologickému oddělení v Motole částku 200 tisíc korun. Následně se už měla přesunout do Velké Británie, kde ji měl příští týden čekat turnaj v Birminghamu. Česká tenistka se však musela z britského podniku WTA odhlásit. Na vině je lehké zranění lokte. „Loket mě zlobí už pár týdnů, potřebuje si pořádně odpočinout. Vrcholem je samozřejmě Wimbledon, na který se musím co nejlépe připravit. Ráda bych i na tomto grandslamu překonala své dosavadní maximum, kterým je třetí kolo,“ prohlásila pro své oficiální webové stránky.

Aktuální česká jednička chtěla letos v Birminghamu vylepšit svůj loňský výsledek a připsat důležité body, které by se jí v cestě na tenisový trůn mohly hodit. Loni se totiž Karolíně Plíškové na tomto turnaji příliš nedařilo. Česká tenistka se tehdy s britským podnikem rozloučila již v prvním kole, kde ve vyrovnaném utkání nakonec podlehla krajance Barboře Strýcové 4:6, 6:7(7).

Plíšková se teď aktuálně přesunula do slunného Monte Carla. U Středozemního moře bude pracovat na své fyzické kondici. Následně by se už měla přesunout na Britské ostrovy, kde by ji v týdnu od 26. června měl v Eastbourne čekat poslední turnaj před Wimbledonem. Na Eastbourne má česká tenistka dobré vzpomínky. Po čtyřech výhrách zde totiž loni dokráčela až do finále, ve kterém podlehla Slovence Dominice Cibulkové 5:7, 3:6.

Back in training ? @39montecarlo #bornfromsport

Zveřejnil(a) Karolína Plíšková dne 14. červen 2017

Poté už na Plíškovou čeká pouze slavný Wimbledon. Na něm se české jedničce loni příliš nedařilo. Po úvodní výhře nad Yaninou Wickmayerovou, kterou porazila až 8:6 ve třetím setu, vypadla ve druhém kole s Misaki Dojovou. Třetí hráčka světového žebříčku tak z All England Clubu obhajuje pouhých 70 bodů. V případě letošního dobrého výsledku se tak Plíšková může posunout až na samotný tenisový trůn.