VIDEO: Reklama na debl! Bucie se rvaly ve výměně o 50 úderech

- Jan Vojkůvka

Zápasy deblu bývají rychlé, výměny svižné. Je to zásluhou zejména hráček na síti, které číhají na každou příležitost k zakončení rozehry. S tím by však po semifinálovém utkání nesouhlasily Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které musely zápolit v maratónské výměně o 50 úderech!

„Tak nevím, jestli ještě někdy dáme delší výměnu, než tuhle!“ komentovala na svém facebooku inkriminovanou situaci Šafářová. Vše se odehrálo v prvním setu za stavu 4:4 při shodě během podání Tchajwanky Jung Čan.

Společně se Šafářovou se pustily do hry od základních čar, zatímco jejich parťačky číhaly u sítě na svou šanci. V průběhu padesátiúderové bitvy se i Matteková-Sandsová přesunula k základní čáře a bojovala po boku své kamarádky o důležitý míček. Naopak Hingisová se do zápolení zapojila ze všech nejméně. Jak to celé dopadlo?

Čan nakonec udělala nevynucenou chybu a výměnu prohrála. Nabídla tím soupeřkám brejkbol, které ho využily a opět se dostaly do výhody brejku. Zápas i díky tomuto klíčovému momentu vyhrály 6:4, 6:2 a postoupily do finále, kde si zahrají s Australankami Bartyovou a Dellacquaovou o svůj pátý společný grandslamový titul.