Serena chystá bleskový návrat na dvorce! Je to superžena, zvládne to, shodují se Clijstersová s Davenportovou

- Jan Havlovic

Zpráva o jejím těhotenství vyvolala v tenisovém světě velké pozdvižení a fanoušci začali spekulovat, zdali se tenisová ikona vůbec vrátí na okruh. Nyní přichází poměrně nečekaná odpověď. Serena Williamsová se chce dle vyjádření svého trenéra Patricka Mouratogloua vrátit již na Australian Open, tedy pouhé čtyři měsíce po porodu!

I když je pětatřicetiletá Američanka v jiném stavu, oblíbené Roland Garros, kde třikrát triumfovala, si ani v letošním roce ujít nenechala. Serena přicestovala do Paříže, aby podpořila z hlediště svou o rok starší sestru Venus.

V průběhu Roland Garros promluvil s novináři trenér americké tenistky Patrick Mouratoglou, který potvrdil spekulaci, že se jeho svěřenkyně chystá na brzký návrat na tenisové dvorce a ráda by obhajovala titul na Australian Open. „Pro někoho se to může zdát jako nemožné, neboť to budou pouhé čtyři měsíce po porodu, ale Serena je Serena. Má velmi silnou vůli,“ uvedl Mouratoglou pro web tennisworldusa.org. „Nikdy pro ni neexistovaly žádné limity,“ dodal sedmačtyřicetiletý Francouz.

Bývalá světová jednička se na své první dítě nesmírně těší, avšak láska k tenisu je tak silná, že si od své milované hry chystá odpočinou pouhý rok. I v průběhu těhotenství si Serena chodí občas pinknout. „Nechce ztratit cit při úderech,“ vysvětluje Mouratoglou.

 

Fancy meeting you here. ?? #Serena #RG17 ?: @cocodubreuil / FFT

Příspěvek sdílený Roland-Garros (@rolandgarros),Kvě 31, 2017 v 7:14 PDT

Američanku totiž láká překonat jeden velký rekord Margaret Courtové, která získala v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století 24 grandslamových titulů ve dvouhře. Serena Williamsová má aktuálně na svém kontě o jeden méně. „Chce dosáhnout něčeho velkého a jakmile se dítě narodí, začne na tom pracovat,“ uvedla Lindsay Davenportová, která porodila v průběhu kariéry dvě děti, avšak svých největších úspěchů dosáhla ještě před narozením svých dvou potomků.

„Pro většinu lidí je to fyzicky neuvěřitelně náročné, ale Serena je jako superžena,“ dodala trojnásobná grandslamová vítězka na adresu své krajanky.

Bohaté zkušenosti s návratem na okruh WTA po mateřské dovolené má Kim Clijstersová, která právě dnes, 8. června, slaví své 34. narozeniny. Bývalá světová jednička se dokázala po narození své dcery Jady Elle vrátit ve velké formě a během tří let přidala do své sbírky hned tři grandslamové tituly! „Nejtěžší věcí bylo obojí správně nakombinovat. Nechtěla jsem, aby moje děti vyrůstaly s chůvou,“ hovořila o komplikovaném období Clijstersová pro web tennisworldusa.org.

„Cítila jsem se vinná, když jsem musela odejít na trénink zhruba na čtyři pět hodin. Občas to bylo daleko více emočně náročné, nežli fyzicky,“ hodnotí Belgičanka.

Clijstersová si je však jistá, že pokud někdo zvládne tak bleskový návrat na dvorce, pak je to právě pětatřicetiletá Američanka. „Serena je po fyzické stránce nejlepším atletem, kterého jsem kdy viděla, takže jsem si jistá, že to zvládne,“ dodala matka tří dětí.  

Jeden velký návrat proběhne již tento měsíc! Po mateřské dovolené se vrací na tenisové kurty Viktoria Azarenková, která se šest měsíců po narození syna Lea představí na turnaji na španělském ostrově Mallorca.