Štěpánek vyrazil na finále Ligy mistrů! Jeho oblíbený klub však prohrál...

- Jan Havlovic

Radek Štěpánek se po březnové operaci postupně vrací do formy a na podzim by se již rád proháněl po tenisových dvorcích. Tréninkové galeje si dvojnásobný daviscupový vítěz zpříjemnil výletem do velšského Cardiffu na finále slavné Ligy mistrů!

Českého tenistu pojí k fotbalu velmi kladný vztah. Štěpánek je dobrým kamarádem s Petrem Čechem, brankářem Arsenalu, který dorazil v minulém roce do All England Clubu, aby podpořil osmatřicetiletého tenistu v souboji s Nickem Kyrgiosem. „Dívám se na Radkovy zápasy nebo alespoň sleduju jeho výsledky,“ přiznal český fotbalista po zápase ve slavném Wimbledonu. 

Štěpánkovým oblíbeným týmem je turínský Juventus, který se díky famózně propracované obraně dostal podruhé během tří let do finále Ligy mistrů. V Cardiffu tak nemohl chybět ani Štěpánek, který věřil ve vítězství svých oblíbenců. Po závěrečném hvizdu však musel skousnout pohled na radující se fotbalisty Realu Madrid, kteří zvítězili 4:1 a slavnou Ligu mistrů vyhráli podruhé v řadě.

Osmatřicetiletého Štěpánka čeká po návratu do České republiky další tréninkový dril. V posilovně maká naplno, ale dle svých slov rozhodně nechce nic uspěchat, a tak plánuje svůj návrat zřejmě až na přelomu léta a podzimu. „Musím být hodně opatrný a trpělivý,“ je si vědom osmatřicetiletý tenista. (více ZDE)