VIDEO: Goffin si při těžkém pádu vyvrátil kotník! V Paříži musel skrečovat, start ve Wimbledonu je ohrožen

- Jan Vojkůvka

Belgičan David Goffin v Paříži předčasně končí. V utkání třetího kola plnil roli favorita v souboji s Argentincem Horaciem Zeballosem, ale po těžkém pádu musel po krátkém ošetření duel kvůli zranění kotníku skrečovat. V ohrožení je pro Goffina travnatá část sezony s vrcholem ve Wimbledonu, který začíná za měsíc. „Jestli bude hrát na trávě? Na to teď odpověď neznáme,“ podotkl Belgičanův trenér Thierry van Cleemput.

Goffin vedl v prvním setu 5:4 a byl na podání. Gem se dostal na shodu a Goffin v zápalu boje dobíhal ve výměně dlouhý míček až k prostoru u čárových rozhodčích. Při skluzu však pravou nohou zavadil o u mantinelu položenou plachtu a při snaze o zabrždění si ošklivě vyvrátil kotník a tvrdě dopadl na zem.

V tu chvíli bylo zle. Goffin zůstal ležet na zemi a postupně k němu přišel umpirový rozhodčí, lékař i argentinský soupeř. Nepříjemný střet s plachtou si vybral svou daň, Goffin nemohl došlápnout na pravou nohu a při odchodu z kurtu ho museli podpírat.

Po zvednutí ze země ho doprovázel potlesk tribun i soupeře Zeballose. Goffin zamířil do šatny k ošetření, následovalo však to, co v tu chvíli každý tušil. Belgičan zápas skrečoval kvůli zranění kotníku, za který se držel okamžitě po dopadnutí na zem.

„Naštěstí nejsou poškozené vazy a ani žádná kost není zlomená,“ řekl Goffinův trenér Thierry van Cleemput. „Víme, že zranění není natolik vážné, aby musel vynechat delší část sezony. Ale nejsme schopni říci, kdy bude opět schopný začít běhat a hrát tenis. Jestli bude hrát na trávě? Na to teď odpověď neznáme,“ dodal.

V Paříži se jedná v krátké době o druhé zranění mezi mužskými tenisty. Ve čtvrtek si zranil koleno španělský hráč Nicolas Almagro.