Bojovník Štěpánek dře na svém návratu! Podívejte se, jak vypadá jeho trénink

- Jan Havlovic

Nezničitelný Radek Štěpánek maká na svém návratu! V těchto dnech se český matador připravuje doma v Česku, v nejbližší době by měl odletět na Floridu, kde bude ladit fyzickou kondici. Osmatřicetiletý tenista ve středu odpoledne prostřednictvím živého vysílání na své facebookové stránce ukázal svým příznivcům, jak vypadá část jeho tréninku.

„Bohužel se nemůžu zúčastnit probíhajícího French Open, což asi všichni víte. Ale abyste si nemysleli, že si doma válím šunky, tak na svém návratu tvrdě pracuji,“ ubezpečil Štěpánek své fanoušky, které zároveň na začátku celého přenosu pozval ke sledování části svého tréninku v Praze.

Břicho, záda, ruce. Štěpánek začal po rozcvičce ve velkém tempu a ukázal, že to myslí se svým návratem na tenisové dvorce skutečně vážně. Nechyběl také ani cvik simulující forhendový a bekhendový úder, neboť český tenista zatím nemůže držet v ruce raketu.

Štěpánek začal s tréninkem již v březnu, kdy odletěl na Floridu. Poté mu však ulomená ploténka začala tlačit na nerv do nohy, a tak musel obratem zpět do Česka na operaci. „Bolest byla tak velká, že jsem skoro nemohl chodit, na letišti mě vozili na vozíčku,“ vzpomínal Štěpánek v rozhovoru před několika dny. (více ZDE).

Nyní je zpět v plném zápřahu, ale jak sám říká, nic nechce uspěchat. „Musím být hodně opatrný a trpělivý,“ je si vědom osmatřicetiletý tenista.

Na konci části svého tréninku vyzval český matador své příznivce, aby si podobný trénink rovněž zkusili a poté mu napsali jejich dojmy. „Děkuji, že jste se mnou strávili část mého tréninku. Věřím, že se zanedlouho uvidíme všichni na kurtě,“ dodal Štěpánek závěrem.