Senzace pod Eiffelovou věží: Krejčíková se Siniakovou vyřadily světové jedničky, ve čtvrtfinále vyzvou duo H+H!

- Filip Lefenda

O obrovské překvapení se na právě probíhajícím druhém grandslamu sezóny postarala dvacetiletá česká děvčata Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Ačkoliv po svém boku vyhrály letos jen tři deblová střetnutí, v Paříži si talentované Češky vyšláply na světový pár číslo jedna - Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou! Populární švýcarsko-indické dvojici, která měla před utkáním v zádech dvacetizápasovou neporazitelnost, navíc povolily pouhých pět gemů! Pikantní je rovněž fakt, že v dalším kole čekají na Báru s Katkou Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Bookmakeři sázkových kanceláří na jejich vítězství vypsali kurz jedenáct ku jedné, talentované Češky se však vzepřely papírovým předpokladům a udělily duu "Santina", jak se aktuálním světovým jedničkám přezdívá, tvrdou lekci. Úvodní gem utkání vyhrály Hingisová s Mirzaovou bez ztráty fiftýnu, následné dvě hry při svém servisu ale nezvládly a rychle nabraly manko čtyř gemů. Za stavu 5:2 pak Češky neproměnily při svém podání setbol a následně ztratily poprvé servis, nervozita je však nepohltila, neboť Krejčíková se Siniakovou následně udeřily na returnu. Díky proměněnému setbolu, který byl třetím v pořadí, získaly první sadu poměrem 6:3.

Kdo čekal, že se zápas začne přeci jen otáčet na stranu obrovských favoritek, ten se šeredně mýlil. Češky vletěly jako uragán také do druhého dějství a velice rychle se dostaly do vedení 4:0. Poté přišla na řadu pasáž hry, která se později ukázala být tou závěrečnou, a při které bylo výhodou spíše returnovat. A to na obou stranách. Hingisová s Mirzaovou prolomily servis soupeřek, brejk ale nedokázaly potvrdit. Podceňovaný pár pak za stavu 5:1 duel nedokázal dopodávat, následně se však dostal k mečbolu na příjmu. Ten Bára s Katkou využily a slaví tak senzační postup do grandslamového čtvrtfinále! 

Po neděli je tak otázkou, kam až to mohou mladé kamarádky z České republiky na Roland Garros dotáhnout. O mnohém napoví příští zápas, který bude pikantním nejen pro samotné aktérky, ale i fanoušky českého tenisu, neboť se v něm střetnou se zkušenými krajankami Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou! Hingisová s Mirzaovou, které v Paříži útočily na zisk čtvrtého grandslamového titulu v řadě, budou dále účinkovat už jen ve smíšené čtyřhře.


Galerie